Майстри фотографії в жанрі НЮ

Поява мистецтва фотографії викликала нову хвилю захоплення зображенням оголеного тіла.Звичайно ж, більшість зображень жанру НЮ викликає критику і дискусії. Хоча, фотографії НЮ – це не еротика, в широкому розумінні. Об’єкти в НЮ фото не завжди сексуально привабливі чи еротичні, адже завданням жанру є досягнення балансу між тим, що відкрито і тим, що приховано.Майстри фотографії у цьому досягли неабиякого успіху.

Пропонуємо вашій увазі десять найвідоміших фотографів у стилі НЮ.

Нобуйосі Аракі

Нобуйосі Аракі – майстер саботажу і провокації. У роботах Нобуйосі навіть не стоїть питання про те, скільки все-таки показати тіла. Еротизм в його фото переплітається з неприкритим порно. Виставки фотографа забороняються до перегляду. І, разом з тим, його популярність тільки збільшується. Якщо вам хочеться сильних вражень від фотографії і, зокрема, від оголеної фотографії – то це однозначно роботи Аракі.

Фото оголеної. Нобуйосі Аракі. Майстри фотографії

Фото оголеної. Нобуйосі Аракі

Ян Саудек

Ян Саудек (Jan Saudek) – сучасний чеський фотограф. Він є однією з найбільш суперечливих постатей у сучасному чеському фотомистецтві. Роботи майстра виставлялися по всьому світу і їх побачили жителі всіх континентів, окрім, хіба що, Антарктиди. Серед інших, роботи майстра виділяє те, що вони тоновані абсолютно особливим способом. Часом вони нагадують трагікомічні фільми або сюрреалістичні картини.

Ян Саудек. Майстри фотографії

Особливий стиль Яна Саудека…

Джойс Теннесон

Джойс Теннесон (Joyce Tenneson) американська жінка фотограф, яка користується великою повагою. Вона відома своїм ніжним, повітряним стилем. Її роботи часто нагадують картини. Критики та майстри фотографії у цьому досягли неабиякого успіху. Її називають одним з найцікавіших “портретистів людського характеру”. Роботи Теннесон чуттєві і незбагненні, адже її образи відображають внутрішній світ самої авторки.

Джойс Тенессон. Майстри фотографії

Легкість Джойс Тенессон

Павел Бранклік

Павел Бранклік (Pavel Brunclik) – концептуальний чеський фотограф. До фотографії він прийшов довгий шлях через математику і фізику. У своїх роботах автор акцентує увагу глядачів на майже геометричній правильності людського тіла. Для цього фотографа тіло людини є досконалим механізмом.

Павел Бранклік. Майстри фотографії

Досконале тіло. Павел Бранклік

Сем Хаскінс

Сем Хаскінс (Sam Haskins) – британський фотограф, який народився і виріс в Південній Африці. Він почав свою кар’єру в якості рекламного фотографа в 1953 році. На початку двадцять першого століття автор займається модною фотографією. Хаскінс був ключовою фігурою в фотографічному русі в середині двадцятого століття, і зіграв свою роль в сексуальній революції 1960-х. У його творчості черпають нахнення відомі майстри фотографії.

Сем Хаскінс. Майстри фотографії

Модна фотографія Сема Хаскінса

Антонін Тезар

Антонін Тезар (Antonin Tesar) – провокаційний чеський фотограф. Як зазначає сам майстер, для нього немає нічого красивішого і нічого більше потворного, ніж людське тіло. Застосування світла і тіні в роботах автора співзвучно зі світлотіньовою стилістикою класичних творів живопису. У своїх роботах фотограф відповідає на одвічні питання людського існування: життя чи смерть, краса чи відраза, обожнювання чи збочення?

Антонин Тезар. Майстри фотографії

Живописна фотографія Антоніна Тезара

Енні Лейбовіц

Сфотографувавши одного разу неабияку пару – Джона Леннона і Йоко Оно у неоднозначній позі, Енні Лейбовіц (Annie Leibovitz) стала живою легендою фотографії. Її роботи зараз відомі по всьому світу. Для неї, не соромлячись, позує і оголена вагітна Демі Мур, і норовиста Анжеліна Джолі. Її фотографії НЮ – це той випадок, коли оголеного тіла менше, ніж хотілося б глядачеві. Її, навіть одягнені, моделі на фотографіях виглядають еротично й бажано.

Енні Лейбовіц. Майстри фотографії

Джон Ленон та Йоко Оно. Фотографія Енні Лейбовіц

Роберт Мепплторп

Роберту Мепплторпу (Robert Mapplethorpe) за своє коротке, але дуже бурхливе життя вдалося стати надзвичайно впливовим та відомим американським фотографом, творчість якого була сфокусована саме на чоловічому тілі. Він створював шокуючі і суперечливі фотографії, багато з яких навіть зараз виходять за рамки звичайного масового мистецтва.

Роберт Мепплторп. Майстри фотографії

Тіло як скульптура. Роберт Мепплторп

Тодд Ессік

Тодд Ессік (Todd Essick) американський сучасний фотограф, майстер захоплюючого підводного НЮ. У своїх роботах автор прагне поєднати красу морських глибин з красою оголеного жіночого тіла. Його моделі легкі ніби дочки Посейдона. Роботи майстра дуже складні по виконанню і занурюють глядача в зовсім іншу, дивовижну реальність.

Тод Ессік. Майстри фотографії

Танець. Тод Ессік

Рут Бернхард

Рут Бернхард (Ruth Bernhard) прожила 99 років, охопивши майже всю історію двадцятого століття. Рут взяла фотоапарат у віці 22 років і після цього вже не розлучалася з ним. В історію фотомистецтва вона увійшла своїми ніжними, надзвичайно цнотливими оголеними фотографіями. Ці фото не викликають навіть й думки про вульгарність. Це просто прекрасні жінки, в ідеальному чорно-білому виконанні, з ідеальною композицією і експозицією.

Рут Бернхард. Майстри фотографії

Скромність Рут Бернхард

Оригінал статті за посиланням: photopoint.com.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.