Чому так дорого? Весільний фотограф (ч. 2)

Мати хорошу техніку і ефективне програмне забезпечення — це лише менша частина інвестицій. В спеціальності фотографа техніка грає велику роль, але без знань, навиків і розуміння, це лише куски заліза, скла і пластику.
Кожен із інструментів, об’єктиви, спалах, настройки фотоапарату — все потребує неабияких знань. Ця техніка дозволяє зробити високоякісні світлини. Але цього треба навчитись. Навіть кожен об’єктив потребує окремого підходу і лише в конкретних випадках він показує вражаючий результат.

Продовження першої частини.

Так от, щоб навчитись технічно, якісно знімати потрібне навчання у фото школах, майстер класів у старших колег. Сказати скільки це коштує дуже важко. Одним достатньо 1-2 майстеркласи щоб одержати відповіді на запитання, іншим потрібно значно більше. У всякому випадку початкове навчання обійдеться в декілька сотень доларів.

В кращому випадку Ви навчитесь знімати технічно правильну фотографію, розкриєте потенціал техніки і це дуже добре. Але попереду ще багато, багато практики. Отримати потрібний результат з першого разу  дуже складно. Практика це добре і вона потрібна завжди. Але це період який вимагає часу, фінансових затрат, і від цього прибутків чекати не треба.
На даному етапі вже зробили досить багато фінансових інвестицій. Пішло багато зусиль на час  навчання і це ще не все.

Для того щоб працювати у весільному бізнесі, який переповнений спеціалістами, потрібно пройти строгу школу виживання серед конкурентів. Більшість з них мають достойну техніку і якийсь досвід в роботі. Потрібно виділитись серед них не з допомогою дорогої техніки чи купленого присету для графічного редактора. Тут вже потрібно розкрити Ваш творчий потенціал. Розкрити себе як творчу особистість. Знайти свій стиль. Це також дуже «прожорливий» період. Не завжди ця техніка, яку придбали є Вам підходяща, комфортна в роботу. В пошуку власного стилю міняються декілька об’єктивів і навіть фотокамер, про аксесуари промочу.

Також потрібно дорого-вартісне навчання. Деколи для пошуку відповіді на запитання потрібно відвідати декілька воркшопів, семінарів, виставок, перечитати книжки. Можливо, якщо пощастить повчитись у вищих навчальних закладах по спеціальності.

Результат навчання фотографа

Результат навчання фотографа

Крім того, із сучасним темпом розвитку фототехніки пройде 2-4 роки і ваша техніка морально постаріє, програмне забезпечення потребує оновлення.
Ну все тепер Ви спеціаліст і гідний брати за свою роботу великі гроші. Але не все так швидко, якби хотілось. Тепер Ви повинні зарекомендувати себе в народі. Ваші потенційні клієнти повинні десь вас побачити, почути, оцінити.
Так це піар і коштує він недешево. Зробити собі портфоліо (попрацювати з іншими спеціалістами). Взяти участь в конкурсах, виставках, це все робиться за гроші з Вашої кишені.

Ще обов’язково завести свій власний веб сайт, там дуже багато нюансів. Дешевий сайт, нічим не цікавий, незручний, не розкручений не вартий нічого. Також треба себе представити в соціальних мережах. Це все дуже довго самому зробити, акаунти, сторінки, портфоліо. Потрібно людину яка б цім всім займалась і її потрібно платити гроші.

І в поліграфію потрібно вкласти гроші, навіть елементарні візитки на якому потрібний Ваш логотип і ваше індивідуальне оформлення, яке б було зроблене і в соц. мережах і на веб сторінці. Тож потрібно звернутись до дизайнера.

Розпіарений фотограф

Розпіарений фотограф

Якщо вести бізнес, то грамотно.
Тож потрібно консультацію в юриста, зробити шаблони договорів, щоб виникало по-менше форс-мажорів.

Я явно щось забув і пропустив. А дещо написав, без чого можна обійтись. Висновок один, весільний фотограф – це професія не така вже й легка і потребує чи малих зусиль. Не такі вже й малі капіталовкладень, як знається клієнтам чи починаючим фотографам. Але в жодному разі не здавайтесь і не опускайте руки. А клієнтам побажаю достойно оцінити працю фотографа і наважуватись викластись на пам’ять про подію і задоволення від перегляду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.