Шпаргалка для весільного фотографа. Поради

Звичайно, весілля – це незабутній день для молодят, який вони мріють прожити ідеально. Проте, для цього потрібно попрацювати не лише їм, але й усьому персоналу, що обслуговує весілля. І тут одну з провідних ролей на святі відіграє фотограф. Адже, весільний фотограф – це та людина, яка не буде обтяжувати Вас, віддаючи накази, а поділить радість цього дня, і, непомітно для Вас, сфотографує найкращі моменти. Саме таку людину і шукають пари, для того, щоб їхня весілля пройшло якнайкраще та залишило тільки приємні спогади. Тому сьогодні, «Українська фотографія» хоче дати фотографам певні поради стосовно того, як правильно спланувати весільний день для себе і пари, щоб суттєво зменшити стресові моменти, що на ньому присутні.

Поради для вдалої весільної зйомки:

Перш за все – будьте правдиві

Переважно, для того, щоб зарекомендувати себе у якості весільного фотографа, митці з камерою розміщують свій профіль на весільних сайтах. Це хороша система, оскільки такі сайти часто переглядають молодята і можна легко знайти замовників. Другим кроком є створення власного сайту, який підійме вашу оцінку в очах у тих, хто захоче замовити фотосесію та дозволить розмістити на ньому саме ту інформацію, яка вам потрібна. Проте, і в першому, і в другому випадку існує одне золоте правило – у фотознімках розміщуйте лише свої авторські знімки! В жодному разі не користуйтеся чужими, навіть якщо вважаєте їх ідеальними. Адже пара судить про вашу роботу саме по цих кадрах, і, якщо, на цьому етапі ви виставите на сайт неправдиву інформацію, конфлікту потім вам не уникнути.

Портретне фото нареченої. Поради для весільного фотографа

Портретні фотографії прикрасять весільний альбом

Обручки. Фотографія обручок

Не забувайте про деталі свята

Не забудьте про підготовчий етап

Після того, як ви домовилися з парою про зйомку їхнього свята, обов’язково зустріньтеся з ними для обговорення деталей. Хтось подумає, що це марна трата часу, проте це зовсім не так. Попередня зустріч дозволить вам уникнути багатьох стресів в день весілля. По-перше, ви ближче познайомитеся, увійдете в контакт і молодята почнуть вам довіряти. По-друге, зможете детально розповісти їм про свій стиль роботи та підходи до зйомки. По-третє, вислухаєте їхні ідеї щодо локації, аксесуарів та іншого. По-четверте, зможете досягти спільного рішення й у день весілля не витрачати час на непотрібні обговорення, а просто слідувати раніше узгодженому плану.

Поїдьте на місце зйомки

Якщо основну фотосесію ви вирішили зробити із парою у місці, де ще раніше не бували, то краще відвідайте його до весільного дня. Все тому, що так ви будете знати, яке там світло, інтер’єр, який ракурс можна вибрати для зйомки. Це зекономить ваш час на весіллі і дозволить зробити більше яскравих та оригінальних фотографій.

Подумайте про техніку

Звичайно, ваша техніка – ваш надійний друг на святі. Подбайте про неї заздалегідь. У вашому арсеналі весільного фотографа має бути основна камера, а також запасна, на випадок неполадок із першою; набір об’єктивів, які будуть потрібні для зйомки; спалах, яким фотографи часто користуються у банкетному залі через недостатнє освітлення; запасна батарея до фотоапарата; додаткова карта пам’яті. Ці речі забезпечать вам хороше технічне оснащення під час зйомки весілля та дозволять зосередитися на власних ідеях.

Фотограф на весілля. Поради для весільного фотографа

Усі основні моменти весілля мають бути сфотографовані

Фотографія з гостями на весіллі

Гості теж люблять позувати 🙂

Не забувайте фотографувати основні моменти

«Фото в рамочку» потрібні усім. І хоч вам, можливо, здаються банальними деякі фотографії, проте кожна пара хоче їх мати. Це по кілька кадрів з основних церемоній свята: викупу нареченої, РАГСу, вінчання у церкві, побажань гостей на весіллі. А ще кілька простих фотографій зблизька на портретне фото, яке можна буде роздати усім родичам, і, звичайно, фото з найріднішими – батьками, хресними батьками, братами та сестрами. Тому, навіть якщо ви креативний фотограф у якого маса ідей, і ваша пара теж готова до будь-яких експериментів – такі фотографії мають бути в фотоальбомі кожного весілля.

Дрібні деталі теж важливі

Звертайте увагу на весільні аксесуари. Роздивіться у них те, чим вони відрізняються від усіх інших та акцентуйте на цьому увагу. Це додасть унікальності весільному дню.

Обов’язково фантазуйте

І не забувайте про креатив! Після кількох стандартних кадрів на церемоніях свята, ви можете втілити свої ідеї на весільній фотосесії з парою. Тут уже можете застосовувати будь-які, комфортні вам і парі, методи, щоб усі фотографії вийшли яскравими, емоційними та несхожими на багато інших весільних фото.

RAW формат – ваш формат

Багато фотографів відкидає цей формат через його величину. Проте, це не надто хороша думка. Весілля – це такий день, де жодна подія не буде продубльована ще раз. Тому наші поради з цього приводу такі: використовуючи RAW, ви матимете змогу згодом коректувати фото, які вдалися гірше, через, наприклад, складне освітлення. RAW дозволить вам маніпулювати із кольором, експозицією і балансом білого при обробці, що насправді, полегшить вам роботу.

Наречені. Весільна зйомка

Обговоріть із парою основну ідею свята

Молодята. Спільна фотографія наречених

Усміхайтеся – це зможе усіх навколо зарядити позитивом!

Співпрацюйте з гостями

Гості – одна із найважливіших складових свята. І, як правило, серед них є чимало цікавих персонажів. Ось наші поради: в залі приділіть багато уваги саме гостям. Фотографуйте їх за столом, під час конкурсів і танців – саме тут ви зустрінете живі непідробні емоції, безпосередні та миттєві, які довго будуть тішити молоду пару та й самих гостей свята.

Підготуйте запасний варіант

І навіть, якщо ви попередньо спланувати із парою весільний день від «А» до «Я», у будь-якому випадку не забувайте про план «Б». Може статися всяке – випасти дощ, поламатися автомобіль чи ще щось. Маючи ще один варіант зйомки, ви легко зможете покращити настрій парі й провести весільний день у якості фотографа на найвищому рівні.

Усміхайтеся!

Хоч для весільного фотографа весілля – це робота, воно все одно приносить позитивні емоції. Адже цей день сам по собі несе радість та гарний настрій. Саме тому піддайтеся цьому настрою та усміхайтеся. Це не лише розслабить вас, але й людей, які будуть навколо. А ще зарядить позитивною енергією пару, яка насправді дуже хвилюється, і дозволить їм почувати себе впевнено. Використовуйте наші поради і нехай робота стане для вса святом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.