Хитрощі фотозйомки на вулиці

Сьогодні майже неможливо здивувати низкою професійних фото, організованими фотосесіями та, здавалося б, абсолютно однаковими ракурсами, які зустрічаються в багажі багатьох сучасних фотографів. Зйомки в приміщені дещо обмежують уяву, притуплюють фантазію і заганяють в рамки, чого не можна сказати про фотозйомку на вулиці.

Фото дівчини в тунелі

Фото дівчини в тунелі

Фотозйомка на вулиці – не така легка справа, як це могло б здатися, проте це унікальна можливість зробити кілька десятків чудових знімків серед барвистих квітів та смарагдової зелені навесні та влітку, або ж на фоні засніжених вулиць взимку.

Найкращим часом для зйомок в місті вважається саме ранок. Чому? Тому що це нагода зробити чудові фото на фоні сонних вулиць, поки авто ще залишаються у гаражах, а роса на зелені дерев досі виблискує на тлі сучасних споруд.

Фото дівчини на мості

Фото дівчини на мості

Необов’язково витрачати час на пошуки цікавого місця. Можна фотографувати в дворі або за парканом. Достатньо придивитися, і ви побачите, як багато дивовижних місць є у вашому районі. Вечори теж не менш прекрасні. Особливо у ту годину, коли день наближається до завершення. Промені сонця можна використовувати як незвичайне освітлення, або ж фон. Мабуть, одним із недоліків таких фото є нестача світла для отримання фото гарної якості, тому частіше всього фотографи використовують штучне освітлення від фар авто, що проїжджають повз, ліхтарів, які перетворюють модернізовані вулиці міста у сповнені романтики краєвиди, та вітрин магазинів, що не згасають впродовж всієї ночі.

Фотосесія на вулиці зимою

Фотосесія на вулиці зимою

Фотосесія у парку, біля фонтанів та різноманітних пам’ятників поволі відходять на задній план. Сьогодні популярні зйомки з використанням дещо урбаністичних фонів, на меті у яких включити і життя великого та шумного міста, і мальовничість руїн, де час начебто зупинився. Одними з незвичайних локацій також є залізниця та руїни.

Фотозйомка на природі популярна ще й тому, що вона досить невимушена: фотограф може спіймати легку посмішку чи серйозний погляд, сфотографувати випадкового перехожого чи сонячній промінь, що переливається усіма кольорами веселки. Саме такі фото завжди цікаві і креативні.

Навчитись фотографувати в дворі – справжнє мистецтво, яке потребує не тільки таланту, але й немаленьких зусиль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.