2200 ргн

Майстер-клас по портретній фотографії від Сергія Сараханова

Майстер-клас по протретній фотографії від Сергія Сараханова“Українська фотографія” запрошує на майстер-клас по протретній фотографії від Сергія Сараханова!

Цей майстер-клас буде цікавий як фотографам-аматорам, які тільки починають займатися портретною фотографією, так і професіоналам! Він розкриває творчу сторону портретної фотографії. Велика увага приділяється роботі фотографа над собою, самоаналізу і самоактуалізації, стимуляції внутрішнього зростання, розвитку аналітичного і образного мислення.

Програма майстер-класу:

  • Портрет. Види і функції портрету. Особливості художнього портрету. Поняття “художність”. Краса і гармонія. Натхнення. Класики портретної фотографії, їх роль і важливість їх вивчення. Аналіз чужої і своєї творчості. Готовність віддавати.
  • Композиція портрету. Правило третин, центральна і зміщена композиція, точка зйомки, ракурс. Авторська та класична композиція кадру. Дотримання і порушення правил. Поняття “виправданість і доцільність”. Статика і динаміка. Глибина кадру. Перспектива. Робота з фоном.
  • Світло і його роль у портреті. Постійне світло та імпульс. Сприйняття і вміння бачити світло. Студійний підхід до зйомки в будь-яких місцях і з будь-якими джерелами світла (вікна, білі стіни, небо). “Доступне” світло. Світлові схеми. Класичне світло. Зйомка на темному і світлому тлі. Робота з фактурним фоном.
  • Фототехніка та її роль. Об’єктиви. Цифра і плівка. Специфіка роботи і особливості портретної зйомки на цифру і на плівку.
  • Художні оптичні прийоми. Дифузори. Способи та цілі застосування. Доречність. Поєднання образу чи зовнішності з підібраним ефектом.
  • Робота з моделлю. Принципи вибору моделі. Пошук цікавих людей. Властивості моделі. Фактурність і органічність. Питання довіри і відсутності страху у моделі. Робота фотографа над собою. Погляд фотографа. Використання музики. Налаштування на модель. Життя всередині кадру. Правильне дихання. Робота з позами. Природність поз. Робота з руками. Етика спілкування з моделлю. Енергетика фотографа. Спілкування з моделлю до і після зйомки. Тривала співпраця.

Перегляд робіт автора

  • Жіночий і чоловічий портрет. Парний love-портрет. Груповий портрет. Основні особливості і специфіка роботи. Відхід від стереотипів у сприйнятті.
  • Оголеність. Області застосування і причини використання. Необхідність і обгрунтованість оголення. Фокус і розфокус. Акценти в оголеному портреті.
  • Планування зйомки. Вибір і підготовка локації. Світло в приміщеннях і на вулиці. Робота зі стилем і способом. Підбір аксесуарів, одягу, зачіски, макіяжу і гриму під різні типи зовнішності і різні завдання. Командна праця.
  • Відео-портрет. Функції і призначення. Історія виникнення напрямку і сучасні тенденції. Зйомка відео на DSLR-камеру. Необхідне технічне обладнання. Основні принципи монтажу.

Практична частина

Робота з моделями, світлом і дифузорами

Ретуш

  • Сканування плівки. Точкова і обласна ретуш дефектів. Правильна робота з контрастом і різкістю. Перемальовування і посилення світлового малюнку. Корекція кольорів і тонування.

Деталі

Дата:
19 Вересня, 2016
Вартість:
2200 ргн
Подія Tags:
, ,
Веб-сайт:
https://vk.com/event76718269

Організатор

Овчіннікова Вікторія
Телефон:
+38 (095) 111-79-97
Веб-сайт:
https://vk.com/wedelka

Місце проведення

Фотошкола Emotion
вул. Стефаника 11
Львів, Ukraine

+ Календар Google
Телефон:
+38 (097) 507-97-20
Веб-сайт:
http://emotionphoto.me/

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.