Весільна фотозйомка – це спільна робота наречених та фотографа (ч. 1)

Наречені

Весільна фотозйомка молодят

Після N-ї кількості відзнятих весіль хочеться зібрати разом і викласти нюанси весільної фотозйомки, щоб фотографії виходили ще краще, ще красивіше. Думаю, в цьому зацікавлений, як фотограф, так і наречені. Отже, поїхали.

Весілля – це завжди прихована битва між мріями і реальністю, плануванням і випадковостями, бажанням і бюджетом. І однією з важливих складових цієї битви є весільна фотозйомка.

Адже коли-небудь, весільний букет втратить свою свіжість, а спогади про весільну подорож зміняться думками про повсякденні справи вдома і на роботі. Тоді відчуття свята будуть повертатися тільки на фотографіях і відео.


Хороші весільні фотографії – це плід спільної роботи молодят і фотографа


Про яку спільну роботу йде мова? Адже фотографу платять гроші, тому він повинен зробити хороші фотографії весільної церемонії, не упускаючи, по можливості, найяскравіші події торжества. Вибрати хорошого весільного фотографа – це тільки пів справи, професіонал дійсно докладе максимум зусиль, щоб ваші фотографії були неповторними, але таланту фотографа або дорогої фототехніки недостатньо, вам теж потрібно проявити ініціативу.

Дружки в блакитних сукнях

Дружки на весіллі

Тіні молодят

Закохані

При постановочній весільній фотозйомці старайтеся якомога точніше виконувати вказівки фотографа, довіртеся його досвіду і професіоналізму. Вибираючи місця для весільної прогулянки, не бійтеся здатися оригінальними, набагато краще мати в весільному фотоальбомі унікальні знімки, ніж фото в місцях паломництва більшості молодят. Проявляйте ініціативу, будьте трішки акторами і постарайтеся виглядати невимушено і розслаблено.

Вам потрібно все обговорити з фотографом заздалегідь (за 2-3 дні коли вже точно відома яка буде погода), куди Ви будете їхати фотографуватися? Скільки часу займе весільна фотозйомка? Але запам’ятайте одне – поспіх ніколи не приводив до якісної роботи. Тому Ви повинні, ще до формування таймінгу дня, подумати заздалегідь що Вам потрібно не менше 2,5-3 годин для фото-відео сесії (година з яких піде на дорогу).

Найперша і цінна порада – ПОСМІХАЙТЕСЯ! 🙂

Наречена у Львові

Наречена на висоті

Щаслива наречена

Справжні емоції

Чорно-біле фото нареченої

Щаслива мить очікування

Розслабтеся і отримуйте задоволення від всього, що відбувається! Не поспішайте і не квапте! Насолоджуйтесь кожною хвилиною цього прекрасного дня. Не бійтеся дурачитись і показувати свою любов один до одного. Частіше дивитися один на одного.

ПОСМІХАЙТЕСЯ! Приготуйтеся до того, що весь день ви будете в центрі уваги не тільки ваших близьких і друзів, але і об’єктивів фотокамер. Чим природніші, невимушене і живіші будуть ваші посмішки, тим краще. Щирі посмішки йдуть всім. Імпровізуйте і відчувайте себе вільно, розкуто. Намагайтеся вести себе природно і невимушено.

ПОСМІХАЙТЕСЯ!

Весільна фотозйомка зранку

Зйомка вранці може бути 2-х типів – класична вдома з викупом або в готелі. Продумайте заздалегідь, в яких кімнатах будуть проходити збори. Так як нареченій в цей день будуть допомагати мама, бабуся, тітоньки, подруги, сестри, візажист, а потім ще прийде наречений з друзями, то кімната повинна бути просторою, не захаращеною зайвими меблями. Краще все зайве винести в іншу кімнату і максимально звільнити простір.

Молодята у Львові. Весільна фотозйомка

Погляд у майбутнє

Під час викупу Ваші головні помічники – свідки. Постарайтеся викуп організувати так, щоб всі гості могли стежити за жартівливим випробуванням нареченого. Вузькі сходові прольоти з тьмяним світлом і тісний коридор не найкраще місце для їх проведення. Попросіть свідків активно керувати гостями, легко і не нав’язливо направляти їх, просити не оточувати щільним кільцем, так щоб не закривати фотографу і оператору те, що відбувається.

Нареченій заздалегідь треба продумати який гарний одяг вона одягне вранці в момент зборів, створення зачіски і нанесення макіяжу. Бажано, щоб одяг був пастельних тонів, а найкраще світлий.

Краще щоб вранці обручки і інша маленька весільна атрибутика (запрошення, обручки, букет та інше) була у нареченої. Вранці є можливість їх всі зняти в той час коли роблять макіяж.

Постарайтеся зробити сюрпризи один для одного, якісь дрібниці, які збагатять ваше свято, ще раз підкреслять ваші почуття один до одного, ваше ставлення до близьких людей.

Готель має ряд плюсів в порівнянні зі звичайним варіантом викупу з дому батьків:

  • по-перше, вранці ви прокинетеся в красивій обстановці, що відразу підніме вам настрій.
  • по-друге, красива обстановка дасть можливість отримати фотографії на якісно іншому рівні і по ідеях, і за атмосферою.
  • по-третє, в готелі не буде обшарпаних стін, як в звичайних під’їздах, не буде небажаних сусідів, які, побачивши весілля повиходять зі своїх квартир з бажанням отримати викуп, чи не буде величезної кількості родичів, які вранці займуть весь простір, включаючи ванну кімнату і т .п.
  • І найважливіше, якась відокремленість в готелі вранці створить ауру таїнства і хвилюючого очікування. Відразу після цього можна організувати скромний фуршет, а після нього піти гуляти по місту. У підсумку, ви отримуєте при невеликих додаткових витратах зовсім іншу атмосферу свята і економію часу.
Наречений та дружби. Фотограф Олег Добрянський

Чоловіча дружба

Аксесуари нареченого

Джентльменський набір

Наречений просто зобов’язаний відповідати в цей день нареченій. Буде дуже добре, якщо він витратить всього півгодини вранці, щоб по дорозі до нареченої заїхати в салон і зробити грим: підрівняти шкіру обличчя, забрати синці під очима, прибрати прищики на обличчі і т.д.

 

Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 1)
Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 2)
Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 3)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.