Весільна фотозйомка – це спільна робота наречених та фотографа (ч. 2)

Весільна фотозйомка має безліч нюансів, у попередній статті ми розібралися як краще організувати зйомку зборів наречених зранку, сьогодні зупинимося на “офіційній частині” весілля.

РАЦС і Вінчання

Це тільки підготовка і очікування церемонії здається нескінченно довгими, а сама церемонія проходить за лічені хвилини. Але ці хвилини одні з найважливіших у Вашому житті і звичайно ж про них повинна залишитися приємна пам’ять. Зайшовши в зал одруження робіть все неквапливо. Обмінюючись обручками, не закривайте собою один одного, постарайтеся, що б кисті рук і самі обручки було видно в момент одягання не тільки Вам але і присутнім, дайте можливість фотографу зробити пару кадрів пам’ятного моменту. Коли буде ставити свій підпис Ваша половинка постарайтеся триматися не далеко, приблизно за крок від неї.

Клятва молодят на Біблії

Церемонія вінчання

Фото молодят в РАЦС

Урочисте підписування документів

Весільна фотозйомка молодят

Молодята зі свідками

Заздалегідь попередьте батьків, щоб вони підходили вітати Вас з одного боку і не загороджували з усіх боків від фотографа. Свідки теж повинні стежити, щоб гості не оточували Вас щільним кільцем і тоді у весільного фотографа буде можливість зняти живі, емоційні кадри.

У церкві під час клятви краще дивитися один одному в очі, а не на священика або Біблію. Свічку краще тримати не дуже високо, на рівні грудей. Стійте рівно, особливо коли корона на голові. Під час церемонії кидайте один одному погляди, не дивіться під ноги і іноді дивіться на фотографа.

Вибір часу вінчання

Залежно від того як пара хоче провести цей день можуть бути різні варіанти часу для вінчання. Наприклад, буває так, що церемонія призначена на відносно вечірній час, наприклад 17-00. Відповідно, вранці в районі 11-00 відбувається зустріч, на якій присутній мінімум гостей (4-6 чоловік), після чого всі їдуть на прогулянку і зйомку. А ввечері, на вінчання, прибуває основна маса гостей. Після церемонії гості можуть сісти в один автобус і він привезе їх відразу в ресторан. Плюси цього підходу в тому, що з вами буде знаходитися мінімум гостей, ви не будете напружувати переміщеннями старше покоління, вам не треба думати про те, чим вони будуть займатися в такій кількості. Треба ще розуміти, що до моменту вечірньої церемонії ви будете вже злегка в «не свіжому» вигляді, тому що прогулянка вулицями має свої мінуси теж. Але завжди можна зайти в якесь приміщення і привести себе в порядок.

Наречена на вінчанні зі свічкою

Наречена на вінчанні

Фотозйомка наречених на природі

Весільна фотозйомка на природі

Весільне ретро авто

Весільний автомобіль

У разі традиційного денного або ранкового вінчання ви, звичайно, набагато більш «свіжі». Але в такому випадку, вам треба подумати що робити з великою кількістю гостей після церемонії, до банкету. Все обмежено вашою фантазією, можете організувати їм екскурсію по місту, особливо для приїжджих, якісь розваги, хоч навіть дати їм в руки бадмінтон, футбольний або волейбольний м’яч, хлопцям можна навіть машинки на радіоуправлінні, нехай розважаються.

Весільна фотозйомка на прогулянці

Можна влаштувати фотосесію так, як це часто роблять за кордоном: постановочна весільна фотозйомка (прогулянка) проводиться в окремий від весілля день, а на самому весіллі фотограф і відеооператор будуть займатися тільки репортажною зйомкою. На прогулянку досить виділити 20-30 хвилин перед церемонією щоб зробити кілька портретів і фотографій зі свідками, яких не буде на післявесільній дозйомці. У цьому випадку на весіллі молодята набагато менше втомлюються і можуть більше часу приділити гостям!

Пам’ятайте, що прогулянка – це час для творчої роботи, а відпочити і розслабитися можна буде і під час банкету. А для того, щоб були сили для зйомки – напередодні потрібно добре відпочити, виспатися і обов’язково поснідати вранці.

Плануючи весілля не пошкодуйте часу, обов’язково обговоріть які фотографії Ви хочете отримати, покажіть фотографу приклади з його портфоліо. Якщо є можливість провести пробну фотосесію до весілля – не відмовляйтеся від неї. Багато людей з подивом помічають, що позувати перед камерою професійного фотографа зовсім не так просто як їм здавалося. Він зможе зрозуміти які ракурси для Вас найбільш підходящі, наскільки Ви артистичні, а для Вас це відмінна можливість попрактикуватися.

Усміхнені наречені

Щасливі посмішки

Усміхнений наречений

Смайл

Важливо знати, що кожен кадр вимагає не одного дубля. Не варто відразу підхоплюватися і виходити з образу як тільки фотограф натисне на спуск фотоапарата, під час весільної фотозйомки намагайтеся думати про те хто поруч з вами, а не про те хто вас фотографує.

Місце зйомки

Поширена помилка багатьох молодят те, що краще буде відвідати якомога більше міських визначних пам’яток сфотографувавшись біля них.

Найкраще рішення, яке ви можете прийняти з вашим фотографом – вийти на прогулянку в місце, в якому ви любите гуляти, може бути воно у вас з чимось пов’язано, наприклад, з першим поцілунком або освідченням у коханні. Вам в ньому комфортно і добре.

Напевно, у кожного з нас знайдеться подібний куточок в місті. Більш того, щоб не витрачати час на нескінченні переміщення по місту, дорожніх пробках, я своїм парам завжди рекомендую вибрати якийсь один гарний район міста (або приміське містечко) і всю прогулянку з фотозйомкою зробити саме там. Не думайте, що чим більше місць Ви відвідаєте, тим більше у Вас буде фотографій.

Час такої прогулянки цілком достатньо обмежити 2-3 годинами (залежить від часу на дорогу), за цей період можна зробити, все що потрібно і це буде в задоволення.

Майже всі наречені панічно бояться дощу або похмурого неба в день весілля. Зовсім дарма. Дощ під час весілля – хороша прикмета, і якщо ви запросили на весілля досвідченого фотографа, то дощ не стане перешкодою хорошим фотографіям. Навпаки, отримати якісні фото в спекотний день при яскравому сонці і безхмарному небі дуже складно. Біле плаття нареченої прекрасно виглядає в поєднанні з дощовими хмарами. На прогулянку для всіх також краще взяти однакові білі або світлі парасольки.

Молодята у весільному авто

Поцілунок в авто

Фотозйомка молодят в авто

Весільна фотозйомка в ретро авто

Весільна фотозйомка молодят

Наречені в горах

На зимову фотопрогулянку краще взяти не шампанське, а глінтвейн в термосі. Від шампанського в поєднанні з холодом червоніють носи і вуха і ніякого зігріваючого ефекту. Зовсім не зайвим буде подумати з чого будете пити Ви і ваші гості. Цілком недоречно виглядають на фотографіях одноразові пластикові стаканчики, краще замінити їх пластмасовими фужерами або смішними паперовими стаканчиками з малюнками.

Транспорт

З точки зору фотографії, найбільш привабливим для молодої пари є ретро-автомобіль. Як правило, за рахунок великої кількості металу, хрому, відсутності тонованих вікон картинка виглядає набагато більш об’ємною, ніж це буде у випадку з лімузином. Треба розуміти, що сам стиль ретро-авто додасть естетики і романтики в кадрі і, в цілому, атмосфери на святі. Лімузини переміщуються не швидко і у дворах вкрай неповороткі. А це втрачений час на прогулянці.

Телефон

Вимкніть під час прогулянки мобільний телефон або хоча б поставте фільтр на вхідні дзвінки, щоб вас турбували тільки найважливіші люди.

Весільний букет

Порада для нареченої: не тримайте весільний букет на рівні грудей, не закривайте свій бюст. Чи не опускаєте руку з букетом вниз – не видно квітів і на фотографіях до пояса букета не буде видно взагалі. Тримайте букет трохи навскоси квітами вперед на рівні пояса правої або лівої сторони.

Наречений та наречена

Шлях у спільне життя

Молодята на природі

Весільна пара на прогулянці

Шлейф сукні

Довгий шлейф: не варто боятися забруднити довгий шлейф у сукні нареченої. У 95% випадків він забрудниться знизу (зсередини) і на фотографіях і вашим гостям всього цього видно не буде.

Фата

Постарайтеся при виборі фати звернути увагу на її форму, матеріал, довжину і т.д. З точки зору ефектності фотографування найбільш шикарно виглядає легка «повітряна» фата, найчастіше довжиною 2-3 м. Єдине, з нею будуть певні складнощі при пересуванні і особливо на сильному вітрі.

Екстрим 🙂

Кінна прогулянка: чим менше ризику на весіллі, тим краще. Якщо ви не маєте досвіду поводження з кіньми, то краще цього не робити.

Поцілунки

Гарний поцілунок: ніхто не забороняє вам в цей день цілуватися, але найбільш красиво виглядає, як я його називаю, «недопоцілунок» – це коли з легкою посмішкою ви зупиняєтеся буквально в сантиметрі від губ один одного. Це і натяк, і бажання, і відчуття близькості.

Емоції на фото

Чим жвавіше і активніше Ви будете себе вести, тим динамічніші будуть Ваші весільні фотографії. Не соромтеся імпровізувати. Не бійтеся висловити фотографу всі свої ідеї. Адже в першу чергу Ви самі робите Ваші весільні фотографії 😉

При ходьбі намагайтеся поменше дивитися під ноги, інакше на фотографіях лиць буде майже не видно. Краще дивіться один на одного або вбік.

Люди під час зйомки повинні проживати свої емоції, почуття, вести себе невимушено і природньо. Саме в цьому випадку зйомка проходить легко і з задоволенням, а фотографії виходять гарними і унікальними. На жаль, через надмірну напруженість далеко не всім людям вдається бути самими собою. Спробуйте з майбутнім чоловіком (дружиною) згадати перед зйомкою те, чим ви разом займаєтеся в своєму житті і те, як ви себе ведете в ці моменти. Це може бути спільна робота, прогулянка, романтична вечеря, поцілунки, танець, обійми – все що ми так звикли з вами робити, але ніколи не бачимо цього з боку.

І фотограф і ви самі будете щасливі, якщо на ваших весільних фотографіях буде ваше життя і ваші почуття. Не чиїсь почуття…  А саме ваші…

І останнє…  Постарайтеся в цей день не звертати уваги на якісь дрібні неприємності, все це не здатне зіпсувати ваше Свято. Просто радійте, розділяйте ваше щастя з близькими, будьте закоханими один в одного і тоді прекрасний настрій створить атмосферу вашого найважливішого моменту в житті і все буде відмінно! І найголовніше – ПОСМІХАЙТЕСЯ!

 

Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 1)
Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 2)
Весільна фотозйомка — це спільна робота наречених та фотографа (частина 3)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.