TFP зйомка – про що варто знати?

Фотостудія. Зйомка на TFP

TFP зйомка

Я, можливо, й хотів би написати щось гидке в цій статті, поплакатись на сумний досвід зі зйомками на TFP, розповісти про підступи молодих і недосвідчених моделей-невігласів, але ну ніяк не можу. Напевно, мені просто пощастило і майже не було негативного досвіду. Як фотограф, який постійно займається зйомками, можу лише сказати, що майже 100% моделей з якими мені доводилося працювати, були дуже слухняні, уважні і терплячі пані і панянки, яким я вельми вдячний за мою бутність як фотографа.

Так що стаття буде, радше, добіркою порад від доволі досвідченого фотографа, щоб ці поради давати. Найчастіше ситуація розгортається за двома схемами: модель сама знаходить фотографа, який їй сподобався і пропонує зйомку або ж, навпаки, фотограф знаходить модель, яка йому чимось сподобалася і пропонує зйомку їй. У будь-якому разі, мої поради стосуються не так якоїсь специфічної сторони питання, як загальнолюдських понять та питань моралі.

То як краще підготуватися до зйомки TFP?

  • Для початку, перегляньте портфоліо фотографа, щоб ні в якому разі не мати завищених очікувань.
  • Розрахуйте свій час так, щоб на зйомку було не менше двох годин. Не слід робити все поспіхом – адже зйомка процес творчий, а інколи й непередбачуваний.
  • Готуйтеся до зйомки на TFP серйозно і також не поспішаючи: візьміть, наприклад, два комплекти нижньої білизни (світлу і темну), косметичку. Проте на зйомку краще приходити з легким макіяжем або взагалі без нього. Бюстгальтер з бретельками, які відстібаються, а по можливості, щоб не було червоних слідів, краще не носити його під одягом приблизно добу.
  • У жодному разі не запізнюйтесь. Адже це елементарна ввічливість і повага до фотографа. Заздалегідь зв’яжіться з фотографом і підтвердіть зустріч, щоб уникнути непорозумінь.
  • Наведіть лад із зачіскою, з собою візьміть невидимки, гумки, шпильки і т.д. Взагалі, у досвідченого фотографа все це і так завжди є в студії, але сам знаю з досвіду, що тільки одиниці мають всі ці аксесуари.
  • Відразу обговоріть межі можливого оголення. Поцікавтеся у фотографа, чи планується оголення, а ще краще просто попередьте, що для вас може бути прийнятно, а що ні.
  • Дуже б хотілося, що б ви розуміли, що робота фотографа зовсім непроста. На знімальному майданчику, все ж таки, головним є саме фотограф. Тому відразу налаштуйтеся виконувати його команди без зайвих суперечок і кислого виразу обличчя. Звісно, що нормальний фотограф сприйме ваші розумні пропозиції та ініціативу. В результаті ви отримаєте позитивний результат роботи і є великі шанси, що вас запросять на фотосесію ще не раз.
  • Якщо у вашому гардеробі є оригінальні та цікаві речі, то не зайвим буде їх принести. Бо, насправді, не так вже й багато студій з хорошим гардеробом.
  • І це не правда, що фотографи не терплять питання “А коли будуть фотографії?”. Це питання цілком обґрунтоване, тому будь-який професіонал зрозуміє, що ви дуже чекаєте на результат зйомки. Гадаю, що можна домовитися про термін і заздалегідь, а хороший фотограф вам і сам про це скаже.

Фотокамера

І ще один дуже важливий момент:

Коли ви погоджуєтесь на зйомку, то маєте знати, що весь матеріал, який фотограф вважатиме за потрібне, може бути (і буде) використаний на його сторінках в соцмережах, на особистому сайті чи на інших сайтах у відкритому доступі. Зміна статі, розлучення, весілля, проблеми з працевлаштуванням, переїзд в іншу країну або навіть на іншу планету, не будуть вважатися підставою попросити забрати фотографії, які вас не влаштовують. Винятком можуть бути відверті фотографії для вашого особистого чи сімейного архіву. Але це вже зовсім інша тема…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.