Справжній фотограф

Ви так чудово готуєте, у вас напевно дорогі каструлі!
З тієї ж опери, коли я чую про класні фото, які можуть бути зроблені лише класною технікою, а не через талант фотографа і грацію моделі.

Напевно кожен, відкривши браузер у своєму лептопі і пролистуючи новини у будь-якій соціальній мережі може побачити чимало жартів-стьобів на тему:

  • «кожен може бути фотографом»
  • «варто лише натиснути на кнопочку»
  • «суцільні фотографи, блогери і хіпстери в країні»
Хто справжній фотограф?

Хто справжній фотограф?

Якби ж цей кожен знав, що не все так легко. Ну не достатньо купити фотокамеру і клацати кожну травиночку, твариночку і людиночку. Так, нам відомо, що висвітливши усміхнене дитя або закоханих, які гулятимуть вулицями міста, можна отримати гарний кадр. Але у випадку фотографій така випадковість рідко стає закономірністю і не факт, що одна світлина простелить червону доріжку у глянцевий світ фотомистецтва.

Недостатньо знати і про голландський кут, і про фокусну відстань, і навіть про діафрагму, якщо це просто не Ваше, якщо не має відчуття того, що от цей момент може стати згадкою на довгі роки. Адже на даному етапі, фотографія – це мистецтво. Це те, що автор хоче донести до глядача. Це мить, яка потім може стати одним з найбільших спогадів для старенького дідуся чи бабусі з часів молодості. Це посмішка новонародженого немовляти, яка потім радуватиме око мами, що злиться на сина-хулігана, бо той щось вчверив. Це сльози щастя донечки, які щойно купили нову ляльку.

Справжній фотограф, проходячи свій шлях знає, що недостатньо бездумно використовувати матрицю. Справжній фотограф робить один кадр і знає, що він буде гарним і тішитиме око. Справжній фотограф знає, що дорогого фотоапарату недостатньо, потрібно в кожну мить вкладати душу.

Отже, хто він, справжній фотограф?

  • Можливо, справжнім фотографом можна вважати того, хто багато років живе в обнімочку з камерою, ніби з малою дитиною?
  • Можливо, справжнім фотографом можна вважати того, хто здобув безцінний досвід, пройшовши крізь дорогу життя?
  • Чи все ж справжнім фотографом роблять його світлини? Знімки, в яких відображається його бачення, індивідуальність, його своєрідний почерк.
Каструлі фотографа

Каструлі фотографа

Справжній фотограф той, який може донести до пересічної людини той світ, що бачить він, перенести глядача в події, емоції, в те, що відчував і бачив не тільки фотограф, а й інші персонажі картини.
Той, який допоможе людині зрозуміти, що насправді вона відчуває до тієї чи іншої світлини, той, чия робота залишиться в душі назавжди і через багато років, коли вона випадково побачить якусь фотографію, скаже: “Це він”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.