Чому так дорого? Весільний фотограф (ч. 1)

Дуже актуальне питання, особливо зараз, коли курс долара стрімко виріс. Люди не можуть примиритись із новим курсом, із новими цінами. Кожному із нас хотілося б повернути все назад.

Ця стаття дасть відповідь на запитання клієнтів і аматорів, які хочуть вийти на шлях весільного фотографа. Чуть-чуть привідкрию завісу життя професійного фотографа. Звичайно вона буде мати дуже багато суперечливих фактів і це не є єдиний правильний варіант. При написані цієї статі я лише схилявся до сучасних  модних тенденцій, вимог до якості. За основу взяв весільний сайт mywed.

Спочатку розберемось, що потрібно зробити, щоб брати такі великі гроші за зйомки.
Проаналізувавши роботи весільних фотографів і сучасний ринок фототехніки, було узагальнено кошторис весільного фотографа. І так почнемо із самого примітивного — це техніка:

Фотографія дорогого фотографа

Фотографія дорогого фотографа

Для якісної і конкурентно спроможної боротьби на ринку весільних фотографів у великому місті потрібно нову професійну техніку, не будемо рахувати флагманські моделі. Їх обирають спеціалісти які знайшли своє місце під сонцем. Візьмемо доступніші моделі, але з ідентичною якістю зображення (fullframe) і 2-3 нових світлосильних об’єктиви. А також в комплект потрібні спалах і всякі аксесуари, запасні акумулятори, карти пам’яті і багато іншого, не будемо вбиватись в деталі.
Ще дуже важливо для фотографа, який працює багато годин підряд, це сумка і допоміжні ремені, чохли, від цього залежить ергономіка і виснаження фотографа. Всі аксесуари є дуже дорогі. Не варто описувати цінники на кожну з перечислених але в 4000-5000$ можна вкластись.

Обробка фотографії дорогим фотографом

Обробка фотографії дорогим фотографом

Що ще потрібно для фотографа?

Це комп’ютер, на якому опрацьовувати фото, принаймні перебрати і зберегти в архів. Потрібно новий комп’ютер, який би стягував великі об’єми інформацію. Тут також декілька недешевих аксесуарів, картрідери, зовнішні диски, місце на хмарних дисках. Все це платно.
Крім того потрібно відповідний сучасний софт 2-3 програми графічні редактори, галереї, бібліотека колірних профілів, пресети і тд. Це все також коштує від 500$. Хоча більшість на це грошей не вкладає, а користуються піратськими, краденими версіями. Але якщо будувати бізнес, то це має бути легально.

І це ще не все, а лише верхівка айсбергу.
Продовження незабаром

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.