Як знайти модель?

Кожне професійне фото несе в собі певний сенс та емоцію фотографа, особливо це стосується фотографії в стилі НЮ. Адже це не просто світлина, а ціле мистецтво — гра тіней, форм, натури. Проте, найбільшою складністю є вирішення питання “як знайти модель НЮ” — пошук самої моделі, яка була б готова до НЮ фотосесії. Дівчат з красивою і миловидною зовнішністю цілком вистачає, але виникає питання, чи погодяться вони стати моделлю для зйомки в стилі НЮ. В першу чергу, така модель має бути психологічно готова до роботи в оголеному вигляді, а також має стати музою для самого фотографа.

Як знайти модель НЮ? Фото оголеної дівчини

Жанр НЮ є дуже складним і багатогранним, тому варто одразу пояснити майбутній моделі, що це зовсім необов’язково еротика чи щось розпусне

Звісно, причин для відмови хоч відбавляй:

  • Заборона батьків/чоловіка/хлопця
  • Власна сором’язливість
  • Певні моральні переконання і таке інше
  • Неправильне уявлення щодо НЮ фотографії — мистецтво чи еротика, адже часто у дівчат немає уявлення про те, що ж собою являє даний жанр фотографії

Для початку, фотографу слід пошукати модель серед своїх знайомих, адже багато дівчат (можливо і чоловіків) хочуть спробувати себе в такому амплуа. Крім того, фотографу вже не треба буде налагоджувати контакт із такою моделлю, що може суттєво прискорити процес зйомки. Також, можна співпрацювати з модельними агентствами, де дівчата зацікавлені у розвитку своєї кар’єри, а якісні фотографії в стилі НЮ дають непоганий старт. До того ж, такі дівчата вже мають певну теоретичну базу знань (а можливо і практичну) у тому, що таке фотографія, як працювати зі світлом і як обирати вигідний ракурс для гарного знімку.

Оголена модель. Фото Лізи Шабурової

Фотомодель для зйомки у стилі НЮ можна знайти і за допомогою соціальних мереж

Різноманітні інтернет-ресурси теж можуть допомогти у вирішенні питання “як знайти модель НЮ”. Це можуть бути:

  • Соціальні мережі. Якщо фотограф займається розвитком свого бізнесу, то серед підписників і друзів можна зробити опитування щодо готовності до зйомки в стилі НЮ, або ж можна розмістити оголошення, де будуть описані всі умови та вимоги такої співпраці.
  • Сайти із працевлаштування — досить поширений варіант пошуку. В оформленні своєї заявки слід вказати бажані характеристики моделі (вік, ріст, об’єми); бажаний досвід роботи; умови роботи. Також, важливим є резюме, яке потенційні моделі будуть надсилати. Воно має бути з фотографією, а можливо і з портфоліо, якщо таке наявне. Це може суттєво зекономити час.
  • Спеціалізовані інтернет-ресурси (фотосайти). В інтернеті можна знайти безліч сайтів, де вже самі дівчата викладають своє резюме, розповідають про свій досвід роботи, показують своє портфоліо і, найголовніше, зазначають чи готові до оголеної фотосесії.
  • Альтернативні джерела пошуку. Це можуть бути, як рекомендації від вже наявних клієнтів, так співпраця з іншими фотографами або поширення подарункових сертифікатів, флаєрів та оголошень.

Після того, як буде вирішене питання як знайти модель НЮ для фотосесії, для початку, варто продемонструвати їй свої кращі роботи у жанрі НЮ. Переглянувши портфоліо з якісними оголеними фотографіями, у будь-якої дівчини виникне інтерес до цього жанру. Якщо дівчина надто боязлива, то буде потрібен якийсь час для її переконання.

Оголена дівчина біля вікна. Фото Alex Talyuka

Надзвичайно важливо знайти спільну мову з моделлю задля уникнення непорозумінь та незручностей

Найкраще спілкуватися з потенційною моделлю в невимушеній обстановці. Щоб уникнути подальших проблем, потрібно обговорити з нею усі деталі не лише по телефону, а зустрітися. Слід наперед повідомити для чого використовуватимуться такі фотографії, де проходитиме зйомка (на природі, в студії, фотозйомка вдома) та обговорити оплату праці такої моделі.


Насправді, етап підготовки та пошуку моделі може зайняти більше часу, ніж сам процес зйомки.
Та якщо все зробити правильно та наперед передбачити усі труднощі, то результат може перевершити усі очікування!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.