Як робити фото в стилі НЮ вдома? + Порада

Фото в стилі НЮ вдома від Володимира Нечипоренка

Фотографія в стилі НЮ від Володимира Нечипоренка

В наш час досить багато людей цікавляться фотографією. Чи не в кожного другого є камера, за допомогою якої є можливість робити дійсно високоякісні знімки. Вони носять різне стильове забарвлення – в цій справі все вирішує виключно вподобання людини з фотоапаратом. Та серед багатьох відомих на даний момент стилів фотографії один займає окреме місце.
Мова йде про фото в стилі НЮ.

Напевно, нікому не треба пояснювати, що собою являє таке фото. Нажаль, далеко не всі правильно розуміють, яку інформацію воно в собі несе.
Основна маса людей бачить на знімку лише оголене тіло, на яке слід дивитися з бажанням. Таке розуміння стиля НЮ зовсім невірне. Фотограф, знімаючи оголене тіло (зазвичай – жіноче), прагне показати внутрішній стан людини. Ті, хто творять у стилі НЮ, вважають, що одяг як такий приховує справжній емоційний стан людини.

У свою чергу, оголене тіло нічого не може приховати. Виникає порівняння оголеного тіла з оголеною душою, яка не може приховати від спостерігача нічогісінько.

І рано чи пізно виникає бажання знімати фото в стилі НЮ не полишаючи власної кімнати. Саме для любителів знімати красиві фото в жанрі ню ми підготували декілька практичних порад.

1. Модель для фото в стилі НЮ вдома

Само-собою, що без дівчини, яка б хотіла позувати оголеною, в даній ситуації ну ніяк не обійтись. Звичайно, існує і напрямок фотографування оголених чоловіків, однак загальновідомо, що жіночий стан виглядає більш естетично на фотографіях.

2. Договір або Реліз

Тож, коли у вас є дівчина, що погодилася позувати — згоду краще затвердити письмово. Особливо якщо маєте справу з незнайомою людиною – беріть письмову згоду на зйомку оголеної натури. А також дозвіл на подальше використання фото.
Якщо ню-модель не повнолітня – потрібна письмова згода від батьків.

3. Техніка

Оскільки ми фотографуємо вдома, то ймовірніше за все буде брак світла. Рекомендуємо прихопити з собою спалах і софт-бокс. А також відбивач (рефлектор). Також, за наявності, можна додати до своєї домашньої студії ліхтарики для зйомки.
Якщо фотозйомка буде відбуватись біля вікна — то додаткове освітлення може і не стати в пригоді.

4. Аксесуари для фотозйомки НЮ

Як варіант, це можуть бути тканини різного кольору та фактури. Залежно від того, які емоції ви хочете передати фотографією, потрібно обирати колір тканини. Частіше за все використовується тканина білого кольору.

5. Власне, фотозйомка НЮ вдома

Залишається сам процес мистецького творіння. Шукайте оригінальні варіанти. Слідкуйте за тим, як падає світло на оголеному тілі моделі. Допомогайте і підказуйте їй. Це все дозволить моделі розкритись Вам, як професійному фотографу.

Фото в стилі ню від Артема Стісовяка

Домашня фотосесія Артема Стісовяка

І на завершення, як і обіцяли, корисна порада для фотосесії вдома:

Перед фотозйомкою моделі варто переодягнутись у вільний одяг (наприклад, халат). Ще поки фотограф буде готувати місце зйомки. Це дозволить уникнути не бажаних слідів від тісного одягу. І відповідно фотографу не прийдеться потім їх заретушовувати.

А якими порадами могли б подилітись ви?

There is 1 comment for this article
  1. Тарас Микітчак at 16:33

    Цікаво, чи є українські сайти, де можна виставляти “домашнє ню”? Але з чіткою цензурою, щоб не було порно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.