Оголена натура: привід пишатися чи сором?

Етичні норми та суспільні шаблони змусили нас звикнути до думки, що оголена натура – це сором. Ми щодня бачимо себе без одягу в дзеркалі, а перед іншими роздягнутими людьми (будь-то на фото чи в житті), ніяковіємо. Звісно, від ексгібіціоністів ніхто не в захваті, їх бояться. Проте варто визнати, що оголене тіло – це дарунок природи. Всі ми народжуємось без одягу. А коли людина без одягу потрапляє в кадр професіонала фотографії, то це перетворюється на справжнє мистецтво.

Альберт Артур Ален. Фото оголених дівчат

Альберт Артур Ален. Оголена натура як мистецтво

Багато жінок не задоволені своїм тілом. Та даремно. Вченими доведено, що чоловіків не завжди приваблюють тільки ідеальні та стрункі дівчата. Адже краса тіла – це краса природи. І показати це – основна мета фотографії в стилі НЮ. Кожне людське тіло має свої переваги. Дуже часто тіло з неідеальними параметрами виглядає краще, аніж фігура моделі. Правильне світло, задум та творчий погляд фотографа роблять свою справу.

Оголена дівчина. Фото авторки

Фото дівчини

Насправді, НЮ зйомка має не тільки естетичні функції. Це гарний спосіб позбутися комплексів щодо свого тіла. Якщо людину щось не вдовольняє в собі, вона може подивитись на своє тіло зі сторони. В більшості випадків, всі побоювання і комплекси зникають та моделі починають любити себе. Варто просто розкритись та розслабитись. Є лише ти і камера. А якщо уявити себе топ-моделлю, або людиною, яка багатьом подобається, результат буде просто приголомшливим. Крапля впевненості та спокою – і комплексів, як не було.

Є такі ідеї для зйомок, коли одяг просто зайвий у загальній картині. Акцент на певну деталь, колір, світло –це все може зробити фотографію геніальною. Оголена натура у фотографії – це як чорно-біле кіно. Дивишся на вміст, а не на різнобарв’я одягу та аксесуарів. Жанру НЮ можна протиставити фешн-фотографію. В першому головне – тіло, а другому – те, що на нього одягнене.

Фото Задираки Олександра. Чорно-біле НЮ

Белоусов Ярослав. Жінка в пісках

З технологічним розвитком світу прийшов час «апгрейдити» наші погляди на деякі речі, навіть, якщо вони колись були заборонені чи вважались непристойними. Варто переглянути свої думки щодо фотографій в стилю НЮ, якщо цей жанр комусь і досі здається приводом для сорому.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.