НЮ фотосесія. Поради фотографам-новачкам

Якщо фотографія у стилі НЮ зроблена добре, то це не має жодного стосунку до чогось вульгарного. Серед фотографів цей жанр вважається одним з найскладніших. Адже передати красу людського тіла так, щоб це стало витвором мистецтва може не кожен. Дуже часто НЮ фотографії роблять чорно-білими, щоб акцентувати увагу на світло-тіні і вигинах тіла. Ми підготували кілька порад, для того, щоб Ваша перша НЮ фотосесія не стала останньою 🙂

Якщо Ви новачок, то як зробити так, щоб Ваша перша НЮ фотосесія була вдалою?

Фото оголеної

Зйомка вдома. НЮ фотосесія

Для початку, якщо Ви не професійний фотограф, але хочете отримати “красиві” фотографії, то можна подивитись знімки в інтернеті, взяти на озброєння пози для моделей, придивитись до освітлення. Моделі не має бути незручно в кадрі. Розмовляйте з нею, підтримайте, поки вона не розслабиться. Це особливо важливо тоді, коли Ви фотографуєте модель без попереднього досвіду. Обумовте з моделлю всі деталі наперед, розкажіть Ваші ідеї і не забудьте, що саме Ви керуєте процесом, а не вона. Пам’ятайте також, що НЮ фотосесія — це не порно, тому не варто робити занадто вульгарних фото.

Буде незайвим продумати повністю весь план зйомки, оскільки Ви новачок, це потрібно для того щоб не розгубитись. А також, звісно повинні бути аксесуари. З ними і модель може почуватися вільніше.

Щоб отримати хороше фото потрібно правильно виставити світло, обрати гарну позу для моделі і, звісно, мати знання! Позу для моделі варто вибрати таку, де було б добре видно її переваги. В цьому вам допоможе грамотно виставлене світло. Воно допомагає підкреслити плавність чи різкість ліній (залежно від Вашого бажання), приховає те, що Ви хотіли б залишити в тіні.

Оголена дівчина

Вам зовсім не обов’язково знімати в студії, особливо якщо Ви не володієте навиками у такій роботі. Можна і вдома, використовуючи як основне світло світло з вікна, і якесь додаткове освітлення. Пильнуйте, щоб Ваші роботи не здавались плоскими, слідкуйте за світлом і тінню. Наприклад груди і стегна моделі можна яскраво підсвітити, а талію візуально зменшити, затінивши.

Щоб у моделі краще виглядали груди, до них прикладають кубики льоду, а для гарного відбивання світла тіло можна намазати якоюсь ефірною олією. Якщо в кадрі чоловік — то ефірна олія знадобиться і тут, а освітлювати в такому випадку краще верхню частину тіла, щоб підкреслити статуру. Але, звісно ж, все залежить тільки від Вашого задуму.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.