Фотосесія в стилі НЮ [10 Порад фотографам-початківцям]

До сьогоднішнього дня у світі присутні суперечні думки щодо фотографії у стилі НЮ. Найбільше питань постає навколо того, де на цих фото закінчується еротика і починається порнографія, і як уникнути цієї межі.

Проте, не зважаючи на усі «за» і «проти», не можна заперечувати те, що стиль НЮ – це справжнє фотомистецтво, яке здатне зобразити багатогранність та красу людського тіла. Однак, цей жанр фотомистецтва унікальний і специфічний, тому, потрібно знати певні основи, щоб вміти підкреслити переваги своєї моделі, приховати недоліки.

А ще при цьому залишити її природність та не перетворити НЮ знімок у порнографію. Навіть новачку у жанрі НЮ під силу зробити гарну фотосесію, у чому йому допоможе хороше освітлення, правильна поза та гарні аксесуари.

Оголена дівчина на природі

Зйомка на природі дозволить вам придумати цікавий сюжет

Цікавий сюжет. Стиль НЮ

Експерементуйте! Тільки так ви зможете створити оригінальний кадр

Необхідні 10 порад для фотосесії у стилі НЮ, які можуть стати у пригоді фотографам-новачкам

1. Оберіть місце для зйомки

Переважно стиль НЮ знімають у фотостудії або у імпровізованій домашній студії. В такому випадку використовується студійне світло та наявний інтер’єр. Проте, якщо модель не проти, ви можете відправитися і на природу. Свіже повітря, ліс чи озеро, а також гарне денне світло зроблять свою справу.

2. Стиль НЮ – не означає зовсім оголене тіло

Можна використовувати прозорий комплект нижньої білизни, який додасть тілу вишуканості. Або ж використати для зйомки напівпрозору блузку. Також не забувайте про головні убори. Особливо цікаво такі речі виглядають у фотосесії на природі.

3. Обов’язково слідкуйте за фоном

Пам’ятайте, що фон може як і зробити кадр цікавішим, так і повністю зіпсути його. Фон, який буде занадто контрастним чи яскравим негативно вплине на композицію, адже буде відволікати глядача від основного об’єкту зйомки.

Оголена дівчина на стільці

Поза повинна підкреслити переваги і вміло заховати недоліки

Арт-Ню. Автор Іван Лисюк

Стиль НЮ полюбляє цікаві аксесуари

4. Підбирайте гарні пози для зйомки

Пам’ятайте про основні моменти, які дозволять вам підкреслити переваги оголеної натури. Наприклад, якщо ви хочете, щоб ноги моделі виглядали довшими, розмістіть камеру знизу. Коли фотографуєте модель в увесь ріст, не розташовуйте камеру вище росту моделі. Гарні фото, зняті у ¾. Старайтеся знімати з різних точок, щоб знайти правильний ракурс.

5. Пам’ятайте про технічну сторону

Якщо брати до уваги технічну сторону, то варто звернути увагу на глибину різкості. Цей показник, а також відкрита діафгарма дозволить вам виділити основний об’єкт та розмити фон, якщо це потрібно.

6. Використовуйте інтер’єр

Стиль НЮ дозволяє залучати інтер’єр то фотозйомки. Якщо ви використовуєте цей прийом, то пам’ятайте, що у такому жанрі найкраще дивляться старі класичні меблі та великі ліжка. Вони додають зйомці фантазії та збільшують можливості зробити цікаві кадри.

7. Звертайте увагу на деталі інтер’єру

Цікаво виглядає фотографія, у якій присутнє дзеркало. Проте його слід правильно розташувати, щоб підкреслити вигідну сторону моделі.

Дівчина прикрита тканиною

Стиль НЮ – це не обов’язково повністю оголене тіло

Гола дівчина обернена задом. Стиль НЮ

Допоможіть своїй моделі відкритися

8. Не забувайте про макіяж

Макіяж є невід’ємним атрибутом зйомки в стилі НЮ. Він має підкреслити потрібні риси обличчя та при цьому, зберегти натуральність. Макіяж має бути в міру яскравий та виглядати свіжо. Якщо ж ваша зйомка планується на природі, не забудьте взяти із собою потрібну косметику, щоб освіжити його, якщо це потрібно.

9. Стиль НЮ полюбляє аксесуари

Атрибутів для фотозйомки може бути безліч – стрічки, полотна, мотузки, пір’я. В цьому випадку не бійтеся експериментувати!

10. Підготуйте техніку до зйомки

Звичайно, ви маєте підготувати і свою техніку до зйомки. Зарядіть акумулятори, якщо планується зйомка на довгий проміжок часу – візьміть запасні. Те ж стосується вашої картки пам’яті. На карті має бути достатньо місця, щоб у найпотрібніший момент ви змогли зробити якісний кадр. Також не забудьте про спалах, відбивач та іншу техніку, яка може вам знадобитися.

І пам’ятайте, для того, щоб зйомка була вдалою, як вам, так і вашій моделі потрібно розслабитися та почати довіряти один одному. А це можливо у тому випадку, коли ви попередньо поспілкуєтеся, обговорите майбутню зйомку та висловите свої ідеї. У цьому випадку, будьте певні, фотосесія вийде витонченою та незвичною.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.