Обираємо спалах

Отже, у вас є фотокамера і 1-2 об’єктива.  Як правило, питання покупки спалаху виникає тоді, коли ви вже маєте пару-трійку об’єктивів.  Вбудованого спалаху, як виявляється, не вистачає навіть на 10 метрів. Тоді ви й думаєте про покупку знімного спалаху.

Nikon D200 + спалах

Nikon D200 + спалах

Як же обрати спалах? Перш за все, потрібно, брати спалах тієї фірми, якої у вас фотоапарат: фотоапарат Canon — і фотоспалах має бути марки Canon, Nikon — то й спалах підбирайте марки Nikon, дзеркальна камера Sony – і спалах має бути Sony. Крім того, можливий варіант спалаху від іншого виробника, який, проте, пристосований до роботи з камерами інших виробників. Однак завжди перевіряйте коректність роботи кожного спалаху при тестуванні перед покупкою.

Спалах Yongnuo YN-560

Спалах Yongnuo YN-560

У попередній статті ми з вами розібралися у найголовніших характеристиках спалахів. Відповідно, по наявності чи відсутності спалахи поділяються на такі види:

  1. Бюджетні спалахи — їх потужність не набагато вища за потужність вбудованого у фотоапарат спалаху, вони часто не мають функції TTL, не обладнані поворотною голівкою. Чесно кажучи, мені цей варіант здається абсолютно безперспективним, і приклади спалахів з цього модельного ряду наведу лиш для того, щоб ви знали і не купували їх: Canon Speedlite 220EX, Canon Speedlite 320EX, Nikon Speedlight SB-N5.
  2. Бюджетні спалахи

    Бюджетні спалахи

  3. Спалахи середнього класу, або напівпрофесійні спалахи — адекватне рішення для аматорів та любителів фото справи. З ними ви отримаєте цілком пристойну якість фото за оптимальну (читай «невелику») ціну — 2000-2500 гривень. Серед спалахів, представлених на ринку, до даної категорії відносяться такі: Canon Speedlite 430EX II та Nikon Speedlight SB-700 (і, якщо ви ще зустрінете, досить непогана Nikon Speedlight SB-600).
  4. Напівпрофесійні спалахи

    Напівпрофесійні спалахи

  5. Професійні системи — спалахи, якими користуються в першу чергу репортери, тому що ці спалахи мають велику швидкість перезаряджання, удосконалені системи фокусування та сильний імпульс, що теж важливо на заходах. Серед таких спалахів можна відзначити Canon Speedlite 580EX та Canon Speedlite 600EX, Nikon Speedlight SB-800 та Nikon Speedlight SB-900.
  6. Професійні спалахи

    Професійні спалахи

Серед спалахів інших виробників до такого класу належить Sony HVL-F58AM, яку можна використовувати і в зв’язці з іншими камерами.

Отже, висновок: в даній статті ми розібрали, які ж є типи спалахів, як вони класифікуються та який асортимент наявний в даний момент. Вибір, як бачите, невеликий. Але важливо одне: вибір потрібно робити лише із середнього та вищого класу. Дешеві спалахи купувати просто немає сенсу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.