Обираємо карту пам’яті

Перед покупкою фотоапарату потрібно визначитись, що ви будете з ним робити: займатись фото-справою як хобі, або ж бути папараці і фотографувати все підряд, чи вас цікавить тільки відео-зйомка  Залежно від цього обираємо і карти пам’яті.

Види карт памяті

Види карт памяті

Незважаючи на доволі велике розмаїття пропонованих карт пам’яті, що є нині на ринку – близько трьохсот позицій, по суті вони відрізняються лише за декількома параметрами.

Перш за все, вони відрізняються типом. Тип, що використовується у більшості сучасних фотоапаратів — SD, він же є і найстарішим з усіх існуючих типів. Також з допомогою спеціальних перехідників можна використовувати і карти типів microSD та miniSD. Існують ще й інші типи – наприклад, MemoryStick PRO Duo, MemoryStick Micro (M2), але вони не такі популярні, і, крім того, такі карти пам’яті коштують дорожче за SD, оскільки останній – популярний і найпоширеніший формат.

Іншою важливою характеристикою карт пам’яті є її клас. Клас карти пам’яті — цифрове позначення швидкості зчитування інформації з неї та запису. Позначення Class 10 означає, що швидкість запису становить 10 МБіт/с. Цього зазвичай не досить для запису Full-HD відео – там значення бітрейту відео починається від 40 МБіт/с. Проте для такого варіанту є карти пам’яті SDXC, де швидкість запису дозволяє знімати відео високої якості.

Якщо ж вам потрібно тільки фотографування, то абсолютно достатнім буде і 4-6 клас карти пам’яті.

Швидкісна карта памяті

Швидкісна карта памяті

Об’єм пам’яті — обсяг карти залежить, звичайно ж, від ваших творчих запитів.

Але основне правило таке — якщо купується карта для зйомки виключно в JPEG, то 16Гб — оптимальний вибір (можна навіть сказати, цього більш, ніж достатньо).

Для дзеркальної фотокамери, якщо ви будете знімати в RAW, в самий раз картка на 32Гб.

Для відеокамери або для дзеркального фотоапарата з можливістю запису відео високої роздільної здатності краще взяти карту об’ємом 64Гб або 128 Гб – це вже карти класу SDXC.

Великі обєми карти памяті

Великі обєми карти памяті

Останнім важливим показником є виробник карти, оскільки навіть за рівних значень (класу, об’єму) якіснішою карта буде від надійного виробника, яким беззаперечно визнаний SanDisk.

Зокрема, мій досвід використання різних карт пам’яті: спочатку я собі купив карту Team 32Гб. Для фотографування підходить, але швидкість запису тут низька. Тому для зйомки Full-HD відео я докупив собі карту Sandisk на 64Гб.

Ваш вибір залежить виключно від ваших потреб.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.