Як зробити фото зоряного неба?

Якщо ви плануєте зняти неповторну атмосферу міста та неба після заходу сонця, важливо взяти до уваги той факт, що нічна фотозйомка потребує особливих зусиль та спеціального обладнання, адже саме у нічний час виникають різного роду перешкоди, які лише заважають робити чіткі та якісні фото.

Технічна складова фотозйомки

Брак освітлення, дуже сильний контраст між темними та світлими ділянками або предметами, рухомі об’єкти та дещо неприродні кольори — лише декілька із низки проблем, з якими стикається навіть професійний фотограф.

— Чи можна їх вирішити усі ці проблеми зі світлом?
— Звичайно.

Для цього необхідно придбати штатив. Так, це вимагає певних грошових витрат, проте така покупка того варта. Можливо, єдиний мінус в тому, що носити штатив з собою дещо незручно, але якщо ви збираєтеся знімати рухомі предмети, або ж зоряне небо, то без його допомоги у вас нічого не вийде.

Місто вночі

Місто вночі

Правильно оберіть час та погодні умови для зйомки

Вечір — поняття протяжне. Якщо ви прагнете отримати фото високої якості, виходьте на вулиці свого міста у так званий «режимний час», що триває півгодини після заходу сонця. У цей час небо зовсім чорне, але вулиці уже майорять вогниками ліхтарів на вікон прилеглих будівель. Взимку не обов’язково підлаштовуватися під «режимний час».

Нічні ліхтарі міста

Нічні ліхтарі міста

Якщо ж ви прагнете зробити унікальні фото в період сутінок, не намагайтеся дочекатися тієї хвилини, коли небо буде встелене зорями. Як правило, такі фото занадто банальні. Чому б не скористатися такими погодними умовами, як туман чи легка хмарність, аби додати незвичайність, здавалося б, невибагливому ракурсу?

Як обернути ситуацію на свою користь?

Якщо ви вийшли на фото-полювання в умовах сутінок, спробуйте отримати зображення, які передадуть неймовірні нічні пейзажі. Рекомендується фотографувати місяць та зорі, використовуючи штатив, навіть якщо ваш фотоапарат має функцію нічної зйомки. Використовуйте направлену фотографію. Фіксуючи камеру на штативі, ви можете сфотографувати будь-який об’єкт нічного неба: зорі, місяць, сузір’я і навіть Чумацький Шлях.

Місяць на нічному небі

Місяць на нічному небі

Техніка такого фіксованого фокусу допускає використання довгої експозиції для зйомки тих зірок, що залишають по собі слід. В такий спосіб також можна фотографувати гори, будівлі та інші об’єкти з небесними тілами на задньому плані.

Пам’ятайте, що проміжок сутінків не триває вічно, особливо взимку, тому краще приїдьте в обране місце раніше, аби у вас залишився час щоб розібрати штатив та налаштувати фотоапарат.

Якісна нічна фотозйомка вимагає гарної підготовки та терпіння. Навіть професіоналам не завжди все здається з першого разу. Проте, якщо ви користуватиметесь штативом та приділите більше уваги об’єктам нічного неба, то вам вдасться сфотографувати місяць і зорі в усій красі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.