Як правильно фотографуватися під дощем?

Фотозйомка під дощем відрізняється від типової фотосесії своєю загадковістю та емоційністю. Чомусь саме дощ відлякує фотографів. Їм здається, що в таку погоду мало світла, через що погано видно лінії предметів.

Модель в похмуру погоду

Модель в похмуру погоду

Насправді, маститі фотолюбителі навіть класифікують дощ по його інтенсивності: мряка, грибний дощик, злива, гроза.

Що знімати у дощ?

Зверніть увагу на драматичне небо в сірих кудлатих хмарах. Навряд чи вам удасться впіймати в ясну погоду момент, коли сонячні промені, подібно мечам, прибивають крізь сіру гущу. А гроза найбільше підходить для створення загадкових знімків. Підберіть вдалий ракурс і сфотографуйте сльози неба на пелюстках квітів, на зеленому, жовтому або червоному листі дерев. Фотосесія в дощ має ще одну перевагу перед звичайною фотозйомкою — всі поверхні стають яскравішими. Нерідко після дощу над землею стелиться туман. І тут природа допомагає фотографу: туман створює ефект таємничості і містичності. А якщо на дворі похмуро, можна зробити цілу серію фотографій. Передати ту атмосферу енігматичності і спліну природи. Не забувайте, що в дощ освітлення змінюється щохвилини. Ловіть момент.

Краплини дощу на павутинці

Краплини дощу на павутинці

Як захиститися від вологи

Фотозйомка під дощем може закінчитися розчаруванням, якщо ви знехтуєте правилами поводження з фотоапаратурою в погану погоду.
По-перше, візьміть з собою декілька поліетиленових пакетів різного розміру. Фоторюкзаки і сумки не захистять апаратуру в сильний дощ.
По-друге, вам доведеться користуватися штативом, тому що в дощ мало світла. Накривайте встановлену на ньому фотокамеру великим целофановим пакетом.
Можна помістити фотокамеру в поліетилен, вирізати невеликий отвір для об’єктива і надягнути бленду, щоб уберегти передню лінзу об’єктиву від попадання води.

Маленькі хитрощі

  • Крапля дощу, яка звисає з листа, може послужити лупою. Вона — відмінний другий об’єктив.
  • Під час фотозйомки під дощем використовуйте захисні фільтри. Вони допоможуть уникнути попадання вологи на оптику і захистять поверхню від механічних пошкоджень.
  • Дощ часто стає причиною утворення конденсату. Щоб цього не трапилось, обов’язково обгорніть фотоапарат у тканину, перш ніж заносити в тепле місце.
Капля від дощу може бути лінзою

Капля від дощу може бути лінзою

Фотосесія в дощ — не просто низка фотографій мокрих вулиць і дерев. Це можливість зблизитись з природою, відчути її настрій, відкрити для себе нові кольори і відтінки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.