Як фотографувати дітей?

Фотографії — чудовий спосіб запам’ятати яскраві моменти життя. В даний час у багатьох з’являється бажання зробити професійну фотозйомку своїх улюблених чад. Фотографування дітей є зовсім не простим заняттям. Воно вимагає від фотографа не тільки володіння навичками фотографування, але уміння знайти спільну мову з дітьми, створити сприятливу обстановку, в якій дитина зможе не відчувати страх. Не варто змушувати дитину позувати вам. Найкраще знайти вдалі моменти, коли дитина чимось зайнята. Адже саме дитяча безпосередність буде основною красою дитячої фотографії.

Дитячий портрет

Дитячий портрет

Не варто використовувати вбудований спалах, коли ви фотографуєте немовлят і дітей до двох років. Це може їх налякати. Найкраще включити все освітлення в приміщенні для того, щоб не було перепадів світла. Необхідно використовувати тільки зовнішній спалах, який буде спрямований у стелю. Якщо ви будете фотографувати дитину за допомогою спалаху в лоб, то це неминуче призведе до того, що малюк заплаче. До того ж спалах в лоб може завдати шкоди очам дитини.

Варто використовувати світлосильні об’єктиви та фікси. Штатив не рекомендується використовувати, тому що він мало чим може допомогти, якщо дитина не спить 🙂

Дитяча фотографія

Дитяча фотографія

У більшості випадків фотографії немовлят схожі. Зазвичай дитина лежить закутана в пелюшки. Щоб фото вийшло креативним, більше фантазуйте, вибирайте різний фон і ракурс. Немовля можна сфотографувати з мамою або покласти його на світле покривало з брязкальцем в руках. Найкраще немовлят фотографувати без одягу.

Якщо дитина починає нервувати і вередувати або соромитися, слід попросити його батьків відвернути його увагу, пограти з ним, щоб він заспокоївся і не звертав увагу на фотографа.

Чорно-біла фотографія дитини

Чорно-біла фотографія дитини

При фотографуванні дітей до п’яти років, в першу чергу, необхідно знайти спільну мову з дитиною. Не поспішайте починати зйомку. Познайомтеся з дитиною, дізнайтеся про її інтереси. Дайте їй потримати фотоапарат, який може здатися моторошно цікавою і незвичайною річчю. Також дитину можна зацікавити іграшками, батьками, навколишнім середовищем.

Пам’ятайте, що діти втомлюються дуже швидко, тому потрібно фотографувати часто, але не довго. Фотографувати можна на дитячому майданчику, в парку або просто на вулиці. Прекрасні фотографії виходять на природі, коли малюк сидить на зеленій траві або ловить коника. Найголовніше, не бійтеся експериментів, бо саме вони стають кращими фотографіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.