Тревел фото. Як поєднати різні захоплення?

«Світ – це книжка і той, хто не подорожує, читає лише одну сторінку»

Ця фраза Св. Августина, напевно, відома кожному. Бо хто ж із нас не мріє познайомитися із чимось більшим, ніж просто рідним містом? Хто ж не бажає поринути в іншу культуру та традиції? Або не лише на картинках побачити визначні пам’ятки усіх країн світу?
Мабуть, таких одиниці, а для інших подорожі – це невід’ємна частинка життя. Для тих, хто захоплюється фотографією, ще однією частинкою мандрів є, звичайно, тревел фото, на яких закарбовуються ті неймовірні пережиті моменти.

Сьогодні «Українська фотографія» спробує дати Вам кілька корисних порад, які, сподіваємося, згодяться Вам при зйомці тревел фото.

Пережиті в подорожах емоції варто фотографувати

Пережиті в подорожах емоції варто фотографувати

Фотографії під час подорожі

Людей, які захоплюються фотографією та подорожами можна розділити на два типи. Перший – це коли людина їде кудись лише заради фотографій. Тобто фотограф складає свій маршрут так, щоб потрапити у ті місця, про які він мріє чи які йому потрібно сфотографувати. І другий – людина просто любить подорожувати фотографуючи. Коли людина пізнає світ, то хоче у місцях, які відвідує ще й познімати, щоб мати закарбовані приємні спогади, місця чи речі. Не важливо, яку мету Ви переслідуєте, коли Ви подорожуєте. У будь-якому випадку, Ви мрієте про те, щоб Ваші фото були вражаючі.

Слідкуємо за фоном фотографії

Перш за все, у подорожі увагу привертають нові для Вас речі чи місця, яких Ви раніше не зустрічали. І в цей момент, захоплюючись ними, Ви забуваєте про все інше, бажаючи мерщій сфотографувати.
Наприклад, про фон. Пам’ятайте, у будь-якому випадку у фотографії потрібно контролювати фон. Старайтеся не фотографувати на фоні яскраві об’єкти, адже вони відвернуть увагу від основного об’єкту зйомки. Змінюйте кут, в залежності від того, що хочете захопити у фотографію. Якщо фотографуєте будівлі, частіше присідайте, адже небо є найбільш виграшним фоном.

Сюжетні фото завжди виграшні

Сюжетні фото завжди виграшні

Перспектива у фотографії

Тут не слід забувати про правила перспектив, переходи від переднього плану до заднього чи від теплих кольорів до холодних. Завжди слідкуйте за тим, щоб об’єкти на Вашій фотографії не накладалися один на інший. Тревел фото, особливо у популярних туристичних об’єктах – це часто велика кількість людей. Тому слідкуйте за тим, щоб із голови об’єкту Вашої фотографії не «росло дерево» або не з’явилися зайві деталі. Тут теж допомагає просте правило, яке наголошує про звичайну зміну свого ракурсу чи точки зйомки.

У тревел фото важливу роль відіграють люди

Адже це інші національності, інша культура, інші традиції. Проте сфотографувати незнайомих людей досить важко. Багато хто старається зробити це непомітно і, в той же час, наражає свою техніку на небезпеку, бо не усі люди люблять, щоб їх фотографували. Тому найкращий спосіб сфотографувати незнайомця – це налагодити з ним контакт. Спілкуйтеся із людьми, поясніть хто Ви та чому хочете їх сфотографувати. Тоді і у Вас залишаться кращі спогади із подорожі, і фотографії Ваші будуть кращими. Бо всім відома істина – це те, що настрій фотографіям надають люди. Будьте із ними відкритими і отримаєте таку ж відкритість у відповідь.

Відчуття у тревел фото передають люди

Відчуття у тревел фото передають люди

Пам’ятаємо про місце та сюжет

Обов’язково свої тревел фото прив’язуйте до місця відпочинку.

Не забувайте про прив'язку до місця

Не забувайте про прив’язку до місця

Що це означає?
Не робіть лише крупні кадри, знімайте загальний план, щоб тим хто переглядає фото, було зрозуміло де Ви знаходитеся. Також не забувайте про принади регіону, у якому Ви знімаєте. Адже конкретна пам’ятка, яка притаманна лише цьому місцю, додасть Вашому фото вагомого колориту. А ще не забувайте про те, що є місця, які надихають своєю красою лише у певний період часу. Плануючи подорож заради фотографії, неодмінно вивчіть ці закономірності.

Також слід запам’ятати ще один маленький нюанс – намагайтеся ввечері, після насиченого емоційного дня, переглядати те, що Ви сфотографували.
По-перше, це дозволить Вам викинути зайве та звільнити місце на своїй карті пам’яті, щоб у найвідповідальніший момент мати місце на оригінальне фото.
А по-друге, Ви зможете зрозуміти, що Ви б ще хотіли сфотографувати, але ще цього не зробили і краще продумати сюжет своїх тревел фото. Пам’ятайте про сюжет – це досить хороший спосіб поєднання тревел фото. Придумайте певну фішку та слідуйте їй у кожному відвідуваному Вами місці.

Натхнення Вам!

І на останок, натхнення Вам! До далеких подорожей та неймовірних фотографій!

тревел фото

Надихайтеся 🙂

There are 2 comments for this article

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.