Сайти для портфоліо фотографа

Кожен фотограф рано чи пізно починає задумуватися над тим, як же правильно представити свої фотороботи широкому загалу. До цього питання потрібно підходити відповідально, адже хороша реклама — запорука збільшення кількості якісних клієнтів. Добре, що в наш час існує безліч сайтів, з допомогою яких в короткий термін можна добитися хороших результатів. Саме тому, створення особистого портфоліо в інтернеті є невід’ємним процесом роботи фотографа.

Де ж можна створити портфоліо?

Vk, Facebook, Instagram

Мережі, які не потребують зайвої реклами, оскільки більшість людей ними користуються. Це хороші помічники для розкрутки своєї творчості як для фотографів-початківців, так і для досвідчених професіоналів. Адже кількість потенційних клієнтів, які користуються соціальними мережами щодня збільшується. Також, не менш важливим фактором є те, що розміщення фотоконтенту в таких мережах є абсолютно безкоштовним, що є позитивною альтернативою професійним сайтам.

Сайти для портфоліо: FlickrFlickr.com

Один із найпопулярніших в світі сайтів, де можна завантажувати свої роботи і рекламувати себе як професіонала. Слід зазначити, що на цій платформі дозволяється демонструвати фотографії лише високої якості, тому фото з мобільного телефону тут не будуть актуальними. Ціна користування даним сайтом складає близько 25$ в рік, що дає можливість в необмеженій кількості завантажувати свої фото.

Photoshelter.com

Сайт, який дозволяє фотографам не лише завантажувати свої фотографії, а й редагувати їх, змінювати на свій смак шрифти і макети. Це дає можливість кожному зробити свою унікальну сторінку і запам’ятатися користувачам інтернет-простору.

Сайти для портфоліо: 500px.com500px.com

Тут є можливість створити як безкоштовний акаунт, так і платний, який обійдеться фотографу в 20$ на рік. Безкоштовний — дає можливість завантажити лише по 10 фотографій на тиждень без можливості вести свою статистику. Платний — дозволяє загрузити фото в необмеженій кількості, а також є можливість контролювати відвідуваність свого акаунту. Сам сайт розрахований на якісний контент, тому, як і у випадку з Flickr.com, тут любительські фото не будуть актуальними.

Smugmug.com

Платформа, яка надає можливість протягом 14 днів безкоштовно користуватися її можливостями. Таким чином, фотограф зможе зрозуміти чи підходить саме для нього цей сайт чи, можливо, вартує пошукати інші варіанти просування своїх фоторобіт. Дана платформа має легкий та зрозумілий інтерфейс, а також різноманітні теми для створення особистого портфоліо.

Behance.net

Сайт на якому представлені не лише роботи фотографів, а й дизайнерів, рекламщиків, відеооператорів та інших креативних людей. Саме цей сайт буде актуальним для того, кому потрібна допомога в певній творчій ділянці (наприклад, професійний ретушер фотографій) або сам є фрілансером.

Сторінка входу у Рixpa.comРixpa.com

Цей сайт дозволяє створювати креативні портфоліо, які будуть якнайкраще відображати індивідуальність кожного фотографа. За допомогою великої кількості шаблонів, шрифтів, фонів та інших допоміжних функцій, кожен зможе знайти для себе те, що характеризує саме його. Також, тут хорошою можливістю є те, що кожен бажаючий може створити своє доменне ім’я. За його допомогою можна якісно конкурувати в інтернеті з іншими фотопрофесіоналами.

Отже, є безліч можливостей для того, хто хоче якісно працювати в сфері фотографії, вартує цього лише захотіти і прикласти трішки зусиль для оформлення особистого якісного портфоліо.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.