Новорічні атрибути для фотосесії

Зима – це казкова пора року, коли збуваються найзаповітніші мрії та бажання, у повітрі пахне солодкими мандаринками, повільно та нікуди не спішачи, падає лапатий сніг, і хоч на дворі вже доволі холодно і мороз так завзято норовить хапнути за носа, нас все одно гріє казкове передчуття якогось дива. А що може буде кращим за те, щоб закарбувати ці відчуття у новорічній фотосесії і згадувати їх роками, просто переглядаючи фотографії? Але для того щоб ваша фотосесія була по-справжньому новорічною до неї потрібно буде додати декілька важливих атрибутів.

1. Атмосфера

Якщо на дворі драматично і повільно падає сніг, він падає якраз до вашої новорічної фотосесії, тому не вагайтеся – беріть фотокамеру, свій святковий настрій та біжіть, щоб зберегти цей момент. Бо хто ж знає, може, через декілька років, ми будемо бачити сніг тільки на фото і в фільмах. Якщо ж зйомка буде проходити у студії, то що вам помішає зробити сніг зі спіненого поліетилену; все, що потрібно – це тільки потерти його на крупній терці. Сніг замовляли? Будь-ласка!

title1

2. Музика

Як недивно музика теж створює новорічну атмосферу. Навіть якщо так трапилося і у вас поганий настрій – дзвін дзвоників (в оригіналі Jingle-Bells) Френка Сінатри повернуть вас у прекрасну атмосферу свята. Я раджу створити вам свій власний новорічний плейлист, в якому будуть пісні, які будуть вселяти в вас новорічний настрій, ви можете вкласти в нього як і популярні новорічні пісні, так і класику. Все ж таки, якщо ви не знаєте з чого почати – ось декілька пісень із мого плейлисту:

Celine Dion – O Holy Night for free
Chuck Berry – Run Rudolf Run for free
Frank Sinatra – Let it snow for free
Frank Sinatra – I Wish You A Merry Christmas
Frank Sinatra – Jingle Bells for free
Big Time Rush – Beautiful Christmas

3

3. Свічки

Маленькі вогники, які уособлюють собою небесний вогонь, в сучасному світі відіграють другорядну роль, але для наших предків свічка була важливим ритуальним атрибутом. Її застосовували при народженні людини, ворожінні, весіллі, в магічних обрядах та поруч з тим вона була дуже сильним оберегом. Так і ви зараз можете додати трохи магії в свою фотографію, тільки взявши у руку свічку, а якщо накинути на плечі справжню українську хустину, в яких ходили наші бабусі та прабабусі, у вас буде справжня та колоритна українська фотографія.

title3

4. Гирлянди

Це теж обов’язковий новорічний атрибут. Але перед тим як прикрашати ними ялинку, може, варто спершу зробити фото на пам’ять? З гирлянд вийде красиве намисто, яке в прямому сенсі цього слова змусить вас світитися. Гирляндами можна кумедно обмотати свого коханого та себе, дати гирлянди в руки маленькій дитині, а поки вона захопливо дивиться як світять вогники, зробити чудове новорічне фото. Можна підвісити гирлянди або ж зробити з них коло та сфотографуватися в ньому – тут все залежить тільки від вашої фантазії. Але будьте обережними! Іноді гирлянди б’ють током, так що не завадить завчасно їх перевірити. До речі, гирляндам не обов’язково бути електричними, ви можете зробити не менш красиві гирлянди з паперу.

title4

5. Бенгальські вогні

Всі знають, що під бій курантів треба тримати в одній руці бенгальський вогник, а в іншій келих із шампанським. Але як це часто буває, багато хто забуває про бенгальські вогні. Тому чому б перед Новим Роком чи вже після нього не застосувати їх у своїй фотосесії. Тому що ці маленькі грайливі вогники зроблять кожне фото просто неймовірним та казковим. Чому б не роздати бенгальських вогників своїй сім’ї, коханій людині та друзям, зробивши прекрасне фото на згадку, яке буде тішити вас довгі роки.

title5

6. Новорічні ковпаки

Як об’єднати багато людей та додати їм ще більшого новорічного запалу? Відповідь проста – це новорічні ковпаки. Ви можете купити їх на новорічних ярмарках, зробити самостійно із підручних засобів, наприклад з паперу та нитки або канцелярської резинки, а також ви зможете розписати їх на свій розсуд. А фото, де багато людей у святкових ковпаках обов’язково займе почесне місце у вашому серці та на вашій поличці. Ви тільки уявіть: всі рідні вам люди у однакових ковпаках, а якщо вам хочеться чогось більшого, одягніть шапки діда Мороза та роздайте всім бороди з вати, – такого точно ніхто не забуде.

title6

7. Ялинка

Ну як же без неї: зеленої красуні, яка асоціюється у кожного з нас із новорічними святами. Якщо вас задовольняє ваша ялинка, то сміливо приступайте до увіковічення моменту – я біля ялинки, я за ялинкою та я під ялинкою  А якщо ваша ялинка вас чимось не влаштовує, то одягайтеся тепліше та вирушайте або ж у парк, де засніжені зелені красуні де не глянь, або ж у центр вашого міста, де обов’язково має стояти святкова ялинка.

title7

8. Брати наші менші

Так! Зараз мова піде саме про наших домашніх тваринок. І чому всі вирішують, що свято обов’язково має проходити повз наших домашніх улюбленців? Я думаю можна зробити зайвий ковпак для кота чи собаки, не засмучуйтеся якщо у вас ігуана. Ви можете почепити на неї святкову стрічку. Думаю, для того щоб зробити прекрасне святкове фото з домашнім улюбленцем, потрібно тільки, щоб він почувався комфортно та режим серійної зйомки.

title8

9. Тематична фотосесія

Ви можете одягтися грайливим та веселим ельфом, чарівною та загадковою зимовою королевою, доброю помічницею Діда Мороза. В українському етнічному стилі – варіантів від одного до безкінечності. Також ви можете обирати між фотозйомкою в студії чи на свіжому повітрі. Одним словом, ви зможете хоча би на момент фотосесії стати будь-ким – злим чи добрим, вигаданим чи реальним героєм, а з отриманих фото ви можете зробити листівки, щоб порадувати ними друзів, коханих та рідних.

title9

10. Інше

Теплий глінтвейн та затишне кафе! Я впевнена, що у вас вдома не менш затишно, але фото, де ви за столиком зі своїм коханим або з друзями грієтеся глінтвейном від лютих морозів, буде зовсім не зайвим. Ну а якщо ж вам не смакує глінтвейн, то як варіант врятує гарячий шоколад або ж какао. У новорічних фотосесіях можна використати все, що у вас асоціюється з новорічними святами – мандаринки, шишки, різноманітні вінки з ялинкових гілочок, коробки з подарунками, святкові прикраси на ялинку та інше. А як їх використовувати у фотозйомці – все залежить тільки від вашої фантазії!

title10

В цю статтю можна було вмістити ще як мінімум п’ятдесят атрибутів, але найголовніший атрибут, який повинен супроводжувати вас протягом всіх новорічних свят та фотосесій – це святковий настрій. Тому не втрачайте його!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.