10 фотографій які варто зробити цієї зими

Сьогодні 1 грудня — початок морозяної та сніжної зими.
Ця пора року завжди вражає пишністю лісів та парків, величчю засніжених гірських вершин та неперевершеними деталями краси та ніжності. Чого тільки коштують самі візерунки інею на вікні та кожна особлива сніжинка, яка падає з неба. Нас зачаровує те, як мерехтить сніг на сонці та наскільки глибоким є синє чисте небо.

Не варто втрачати нагоди зберегти ці моменти. Хутчіш кутайтесь у теплі зв’язані бабусею светри, надягайте яскраву шапку та шарф, обов’язково теплу куртку або пальто та поспішайте на двір. Ми підготували 10 ідей для фото для кращих фотографів, які неодмінно потрібно зробити цією зимою.


Фото із серії ”Snow angel” фотографа Білла Вадмана

Фотограф Білл Вадман. Серія ”Snow angel”

1. Янголи на снігу

Це одна із зимових забав, яку уподобають як дорослі, так і діти. І зробити таке фото дуже легко. Потрібно лише вибрати невелику ділянку снігу, де немає сторонніх предметів та, умостившись спиною на сніг, розвести ноги на ширину плечей, а руки розправити в сторони та повторити цю дію декілька раз.
Головне, що сніг був білого кольору. Будьте обережні із жовтим снігом.
Фото краще робити з використанням моноподу або “селфі-палки”.

І, о чудо!
Ваш персональний сніговий янгол готовий!

23 грудня, в Європі святкують день сніжного янгола


2. Фотографія сніжинки

Фотографи всього світу та українські фотографи з радістю фотографують снігові пейзажі, але чомусь всі забувають про маленькі кристалики, які їх утворюють. Так, зараз мова піде саме про сніжинки, так як вони створюються в широкому спектрі зі складних форм. В народі говорять, що немає двох однакових сніжинок, тоді чому б не сфотографувати сніжинку, яка вибрала саме ваші руки в якості своєї кінцевої подорожі?


Різдвяна ярмарка у всій своїй красі

Різдвяна ярмарка у всій своїй красі

3. Різдвяна ярмарка

Не тільки додасть вам святкового настрою, а ще й стане чудовим приводом для колоритної української фотографії. Обійдіть весь різдвяний ярмарок подивіться на сувеніри, етно-прикраси та посмакуйте традиційними різдвяними частуваннями і найголовніше – не забудьте зробити фото напам’ять!

У Львові, наприклад, ярмарки працюють впродовж всієї зими. І кожен хороший фотограф знайде для себе зручний час і місце для зйомки. Звісно, ярмарок красивіший у вечірній час, коли світять жовтуваті ліхтарі та яскраві гирлянди. Але і туристів в цей час більше.

Найменше туристів у будні, по обіді. Тоді і місця більше і ціни нижчі.


4. Сніговик – червоний ніс

Ну як же обійтися без головного героя зими та улюбленця дітей по всьому світу! Згадайте щасливі моменти з дитинства, коли ви ліпили сніговика, але цього разу додайте трохи фантазії. Ви можете зробити сніговика, схожого на вас, додавши йому свою шапку та шарф, чи зробити сніговика, схожого на супер героя. Хто сказав, що всі сніговики мають бути подібними? Такий ексклюзивний сніговик надовго залишиться у вашій пам’яті.
Тут головне – не забути з ним сфотографуватися.

Сніговик-детектив

Сніговик-детектив


Разом тепліше

Разом тепліше

5. Поділися теплом з тим, хто поряд

В засніжені та морозні дні так важливо дарувати своє тепло найріднішим людям. Тому ми пропонуємо вам провести казкову фотосесію з коханою людиною чи просто з друзями.
Але пам’ятайте, що бажано продумати сценарій для фотосесії завчасно, так як морозець буде вперто щипати вас за щічки.

Рекомендуємо взяти з собою термос з теплим напоєм (чай, глінтвейн, какао). А такоє плед, шарф, шапку та рукавички. Можливо вони і не стануть атрибутами фотосесії, та в будь якому випадку точно не зашкодять.


Перший сніг у Європі, тому діти святкують цю подію сніжками

6. Сніжний двобій

Ще одна розвага, яка знайома нам з дитинства — сніжки!

І всі ми добре пам’ятаємо те відчуття, коли хтось навмисне закидав нам сніжку за шиворот. Не потрібно заздалегідь планувати гру у сніжки, просто киньте нею в одного зі своїх друзів, а далі піде ланцюгова реакція, і вже через хвилин 5 всі ваші друзі, і ви в їхньому числі, будете приймати участь у сніжних боях.

Тут головне знати міру. І сніжні кулі робити мякими та пухнастими.

До речі, крім цікавих фото, ви можете зняти не менш цікаве відео.


7. Катання на ковзанах

Зимою нас з усіх боків оточує крига, чи то бурульки на даху, іній на вікнах, чи то просто льодовий каток. На катку завжди весело та звідусіль лунає сміх дітей і дорослих.
Ще б пак!

Катання на ковзанах нікого не залишить байдужим. Відвідайте каток разом із коханою людиною, друзями або ж рідними, та не забудьте сфотографувати моменти щастя.


8. Підкорювач вершин

Для людей, які люблять кататися на лижах, немає необїжджених вершин. Тому просто відправляйтеся на гірський спуск, спочатку зробіть фото на вершині, а потім коли ви благополучно спуститесь з неї. А ось ще одна цікава ідея: зафіксуйте на своєму шоломі або шапці екстрим камеру та зніміть відео, щоб поділитися з усіма своїм шаленим гірським спуском.

Спускаючись з вершини

Спускаючись з вершини


9. Фотосесія на санках

У кожного з нас в комірці є непримітне місце для санчат, де вони спокійно чекають свого часу. Так от цей час прийшов! Ця розвага підходить дорослим і дітям. Все, що вам потрібно — потепліше одягтися і кататися досхочу. Повірте мені, за цим заняттям ви не помітите як підкрадеться ніч.


10. Сімейне фото

І останній пункт, але напевно він найголовніший, це – українське сімейне фото.
Зима – це не єдина пора року, коли потрібно дарувати свою любов та підтримку, але саме зима об’єднує нас на свята та надає гостру необхідність поділитися з оточуючими найсокровеннішим, що у нас є – нашими почуттями. Тож не скупіться дарувати один одному ці почуття!

Ідеальна сім’я на журнальних сторінках

Ідеальна сім’я на журнальних сторінках

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.