10 атрибутів для дитячої фотосесії

Життя — це так прекрасно. Народження маленької людини це дуже сакральна подія. В житті молодої сім’ї змінюється усе!
Хочеться запам’ятати кожну мить, кожен подих, кожен крок, кожну посмішку у житті малюка. І тут з’являється питання: Що використати для фото немовляти, як не злякати малюка?

Перші миті життя зберегти на фотокартках досить легко. Адже малюк в перші місяці життя багато спить. Час активності у нього досить короткий. Цим можна скористатися. Коли малюк спить ми можемо створити фантастичні композиції сонного карапуза. Малюк тендітний та маленький, краще рук матері не зможе впоратися з ним ніхто. Тому хороше фото залежить від неї.

Необхідні умови дитячої фотосесії

Розкладаємо по поличках, з чого ж почати:

  • Малюк повинен бути ситий. Це перша запорука хорошого фото. Коли він ситий він спокійніших.
  • Малюку має бути зручно. Підгузок повинен бути чистим та сухим.
  • Малюк має бути здоровим, адже через будь який дискомфорт, дитя може підняти лемент, що не сприяє отриманню ефектних яскравих фото.
  • Завжди поруч повинні бути найрідніші, щоб малюк почував себе в безпеці.

Отже, у нас є немовля з чого почати?

Атрибути для дитячої фотосесії

1. Плед, як атрибут дитячої фотосесії

Дитя на плетеному одіялку

Дитя на плетеному одіялку

На будь-якому фоні, який би ви обрали, чудесно зіграють плетені коцики.

2. Шапочка та головні убори

Шапочка в дитячій фотосесії

Шапочка для малюка

Тут можна розважитись до схочу. Адже для маленької модниці — це можуть бути обідочки з квітами чи корона, а для маленьких бешкетників — шапочки гномиків підійдуть в пору. Це можуть бути, як в’язані вироби від broksa так і щось зв’язане своїми руками.

3. Корзинка

Ніжність немовлят

Корзина

Коли малюк ще зовсім маленький корзинкою можна скористатися наче гніздом для затишку та комфорту малюка. Плетення з лози додасть ізюминки та колористики до фото. На фото з’явиться, якась етнічна загадковість.

4. Живі квіти

Живі квіти

Живі квіти

Коли на вулиці весна — яскравим акцентом стануть живі квіти. Вони додадуть ніжності до дитячих фотографій. З ними буде можливість створити образ маленької мавки, якщо маля ще зовсім маленьке. Або увійти в образ милого джентельмена, для малят які старші.

5. М’які іграшки, брязкальця

Малюк з іграшками

Малюк з іграшками

Найулюбленіші атрибути для малюків. Адже вони так полюбляють гратися.
Завдяки улюбленим іграшкам можна відтворити неймовіно живі емоції. Можна прикрасити об’єктив улюбленою іграшкою, або люстерком. Дитина бачачи своє відображення буде проявляти яскраві та живі емоції, які захочеться зберегти на роки.
Створіть цікаві квіти чи іграшки, які кріпляться на фотокамеру.

6. Тематичний одяг

Тематичний одяг для немовляти

Тематичний одяг

Зайченя, кошеня, сонечко, рибонька, пташечка — все це не просто слова, це образи для майбутніх фото. Цим можна скористатися в створенні альбому, в якому щомісяця буде новий і новий образ для немовляти.

7. Домашні улюбленці

Домашні улюбленці

Домашні улюбленці

Домашні улюбленці це ще один стимул для посмішки. Потрібно привернути увагу обох і набратися терпіння, адже вони не зацікавлені в результаті фотосесії, вони просто гарно проводять час за спілкуванням та іграми між собою. Смаколики тут стануть у пригоді, як для малюка так і для улюбленця.

8. Помічник

Помічник для дитячого фотографа

Помічник для фотографа

Нумо розгляньмо детальніше. Якщо ви проводите фотографуєте в студію і над цим працює професіонал, то ви і є тим самим необхідним помічником, який створить такі бажані емоції. А якщо ви створюєте красу та яскраві спогади самотужки, дома, запасіться терпінням для татка, який стане вам помічником для досягнення мети.

9. Казка для малюка

Казка для малюка

Казка для малюка

Спілкуйтеся з малюком — це допоможе вам зосередити увагу малюка на собі. Створіть казкове оточення навколо, відтворіть для малюка свято і тоді ви отримаєте неймовірний спектр емоцій.

10. Ваш варіант атрибута для дитячої фотосесії

А що використовуєте ви?
Якими таємницями дитячої фотозйомки ви готові поділитись?
Залиште свій варіант в коментарях.

Ще кілька деталей про дитячу зйомку

Завжли потрібно пам’ятати про фон.
Найкраще використовувати нейтральні відтінки. Слід зауважити, що якщо одяг малюка світлого кольору, то не варто обирати такий же світлий фон. Зауважте, що коли фон буде занадто барвистим, то він відволікатиме увагу від вашого чада.
А якщо ви все-таки обрали світлий відтінок одежі та світлий фон — додайте яскравих акцентів, це в свою чергу дасть і настрою вашому фото та спогадам, які ви вкладаєте в нього.

Неймовірно яскраві та живі фото можна отримати на вулиці. Серед квітів, зелені, на дитячому майданчику. Але будьте готові до нових випробувань. Підготуйте сумку в, якій ви зберете речі для фотосесії. Не лише одяг, іграшки, але і маленький перекус та плящечку соку.

Якщо ви не можете оминути яскраву зелень — створіть милий образ гномика, який ніжиться під променями теплого сонця.
І навіть якщо вас та вашого малюка захопила гра в пісочниці, змалюйте маленького бешкетника, та закарбуйте цей образ на роки.

P.S.: Дякуємо львівський хенд-мейд майстрині Оксані Бружинській за ідею написання даного матеріалу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.